Onderwerp: Nieuws en Tips van Gert-Jan

Het zijn slechts 4 ‘vlakjes’ met het wegdek die zorgen voor uw veiligheid.
U bent meer dan welkom
Nieuwsbrief maart 2020
Beste klant,

“Het is zwart en rond, moet dat zoveel geld kosten?” Of “Zijn ze nu alweer aan vervanging toe?” Dit soort opmerkingen krijgen wij wel eens te horen. Maar wist u dat uw banden een zware last moeten dragen? De banden zijn enige stukje contact met het wegdek. Ze zorgen ervoor dat uw brommobiel op de weg blijft en dat u veilig kunt rijden in diverse weersomstandigheden. Daarom dit keer aandacht voor de banden.

Wij wensen u veel leesplezier!
Namens Mobiliteitscentrum JE-ES
De bandenwissel kan weer plaatsvinden
Het is weer tijd
Zoals bekend, presteert een winterband het beste bij lage temperaturen of op een besneeuwd wegdek. Bij warm weer is een winterband juist nadelig; bij een noodstop bijvoorbeeld is de remweg op een droog wegdek aanzienlijk langer. Bij temperaturen boven de 7 graden is juist een goede zomerband geschikt. Ook als u rijdt op een nat wegdek.

Kortom, laat u niet verleiden tot het doorrijden op winterbanden en kies voor veiligheid door op zomerbanden verder te gaan.


AANBIEDING:
Nieuwe banden nodig? Geef dan de actiecode “NieuwsbriefMaart” aan ons door en uw banden worden gratis gemonteerd. Óf u ontvangt 5% extra korting op 2 nieuwe zomerbanden. 
Let op: deze aanbieding is geldig tot 20 april 2020. 
Digitaal factureren heeft de toekomst.
Voor u en ons. Wij stappen over.

via e-mail
Er is tegenwoordig steeds meer sprake van digitalisering en veel bedrijven stappen over op correspondentie in digitale vorm. Ook Mobiliteitscentrum JE-ES zal de facturen digitaal gaan versturen. Voor u als klant betekent deze verandering dat u onze facturen niet langer in papieren vorm ontvangt, maar digitaal per e-mail.

Er zijn meerdere redenen waarom wij hebben gekozen voor de overstap naar digitale facturering. Ten eerste speelt het milieu hierbij een grote rol. Doordat er minder papier gebruikt zal worden, wordt het milieu minder zwaar belast. Bovendien kunt u de factuur direct digitaal opslaan waardoor de factuur sneller en gemakkelijker te raadplegen is.

U kunt uw e-mailadres, waarop u de digitale factuur in de toekomst wilt ontvangen, aan ons doorgeven via info@je-es.com of via 0162-371397. Mocht u de facturering toch liever in papieren vorm blijven ontvangen, dan horen wij dit graag van u.


De gevaren van verkeerde bandenspanning
De juiste bandenspanning
Een bandenspanning die te laag of juist te hoog is, heeft direct negatieve gevolgen voor de prestaties van uw banden. Een te lage bandenspanning zorgt voor een verminderde grip op de weg. Dit betekent een langere remweg en een hogere slipkans. Ook verhoogt een te lage bandenspanning de kans op een klapband. Door de grote vervorming bij elke omwenteling van het wiel (“de wangen bollen op”) wordt de band erg heet.

Een te hoge bandenspanning zorgt voor een ‘bollere’ voetprint met een verhoogde druk in het midden. Hierdoor slijt de band harder op de middenbaan. Daarnaast beïnvloedt het kleinere contactvlak de gripeigenschappen en verhoogt het de stijfheid. De band geeft daardoor trillingen beter door en het comfort neemt af.

Laat bij twijfel de bandenspanning even controleren. U kunt hiervoor gewoon bij ons langsrijden.

Wat vond u van uw bezoek aan onze garage?
Google Reviews
Klantentevredenheid, daar gaan wij voor! Zou u ons op Google willen beoordelen? We horen het graag!

Waar plaatsen we de nieuwste banden?
Voor uw veiligheid
De nieuwste -of minst versleten- banden plaatsen wij op de voorste wielposities. Dit in verband met de aandrijving (tractie) van uw brommobiel. Tevens bevordert het de besturing van uw brommobiel zorgt het voor een goede grip op droog en nat wegdek.

Nieuwe banden nodig? Neem dan contact op of maak een afspraak.

Kom langs voor een proefrit
Heb je Facebook, vergeet dan niet onze pagina te liken
Vraag van een klant: Twee winter- en twee zomerbanden?
Doe het niet!
Het antwoord is heel simpel: dit is ronduit onveilig. Het zijn verschillende banden met verschillende eigenschappen. Ook de niet aangedreven wielen hebben een belangrijke functie bij de wegligging en stabiliteit van uw brommobiel. Een verschil in (zijdelingse) grip tussen aangedreven en niet aangedreven wielen zal de stabiliteit van uw brommobiel ernstig in gevaar brengen. Bespaar niet op grip en veiligheid!
Keuze van Gert-Jan
Op zoek naar een brommobiel? Bekijk dan deze Aixam CROSSOVER Premium Sensation 2.

NIEUW  Prijs € 15.599,-

Kom langs en laat een offerte maken. Een proefrit maken is geen enkel probleem. Bel 0162-371397 dan zetten we de auto voor u klaar.

Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

/ Bel ons via 0162-371397 of stuur uw vraag via ons Contactpagina

Met vriendelijke groet,
Gert-Jan Schapendonk


De Slof 1-5107 RH- Dongen
Tel: 0162-371397