Onderwerp: Nieuwsupdate van Bas Huiskes

Zomerdeals | Vakantieplanning | Zie doen het weer | 36.000 liter | Mag dat
Welkom namens Bas Huiskes
Beste Klanten,

De zomer komt er aan, velen gaan weer op vakantie. Deze keer aandacht voor de APK of onderhoud tijdens uw vakantie. Maar ook hevige regenbuien en wat uw banden moeten doen tijdens een uurtje rijden. Verder een item over de verzekering. En niet te vergeten, de zomerdeals van Kia. 

Ik wens u veel plezier met deze nieuwsbrief en een hele fijne zomer gewenst.

Bas Huiskes
De jeugd heeft de toekomst!
Voor de derde keer in de regio Oss vond de Week van de Techniek plaats. Tijdens deze week kon de schooljeugd op verschillende manieren kennismaken met de wereld van de techniek. De week eindigde op zaterdag 25 mei met een groots opgezette Techniekdag bij Spierings Mobile Cranes.
Dit was dé promotiedag voor technische opleidingen en beroepen voor de jeugd in de regio. De organisatie was in handen van de Osse Industriële Kring (OIK), in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Uiteraard waren wij als Autobedrijf Huiskes ook aanwezig! De techniekdag werd met succes afgesloten. De jeugd was tevreden en wij natuurlijk ook!
Uw mobiliteitspas kan verlopen!
Heel vervelend... tijdens uw vakantie er achter komen dat de Mobiliteitspas is verlopen. Zeker als u met pech komt te staan. De datum op de mobiliteitspas is niet meer geldig wanneer de datum op de pas is bereikt. U kunt de pas weer voor 12 maanden verlengen in combinatie met onderhoud zodat u weer met zekerheid op weg kan. Heeft u aan aanhanger of caravan dan kunt u ook een aanvullende dekking kiezen.

Ze doen het weer
Vogelpoep op uw auto kan vervelende schade aan de lak veroorzaken. Als de poep te lang op de lak zit, kan het in de lak trekken. Vooral op warme zomerdagen. Hierdoor kan de lak verkleuren of zelfs afbladderen. Verwijder daarom zo snel mogelijk de vogelpoep van uw auto. Week het eerst los en ga dan pas met de spons aan de slag. Daarmee voorkomt u krassen in de lak.
  1. Verwijder de uitwerpselen zo snel mogelijk.
  2. Gebruik een zachte vochtige doek.
  3. Als de uitwerpselen droog en moeilijk te verwijderen zijn, leg er dan 10 minuten een vochtige doek op om de uitwerpselen zachter te maken.
  4. Zet de auto regelmatig in de was. Dat beschermt de lak en geeft vogelpoep minder kans zich in te vreten.

Wist u dat? 36.000 liter water per uur
Wanneer uw auto over het wegdek glijdt doordat het geregend heeft en de banden niet meer voldoende profiel hebben om het water af te voeren, heeft u last van aquaplaning. Dit komt door de snelheid waarmee u rijdt, te weinig profiel op de banden en de hoeveelheid water dat zich op het wegdek bevindt. Op het moment dat u 120 kilometer per uur rijdt met versleten banden, krijgt de band niet de kans om al het water af te voeren. Dit zorgt ervoor dat de auto als het ware over het wegdek glijdt en de auto onbestuurbaar wordt. Daarom is het aan te raden om de banden bij een profieldiepte van 2,5 mm te laten vervangen.

Met een snelheid van 120 kilometer per uur en een laagje water van 2 mm moet de band ongeveer 10 liter water per seconde afvoeren! Nieuwe banden nodig? Laat het controleren. Veiligheid voorop!

Autoverzekering: mag mijn zoon of dochter in mijn auto rijden?
Heeft uw (klein) zoon of dochter zijn/haar rijbewijs gehaald? Dan komt onherroepelijk de vraag of hij/zij in uw auto mag rijden. Maar hoe werkt dat met de autoverzekering? Valt het binnen de dekking van uw autoverzekering als uw (klein) zoon of dochter per ongeluk een muurtje raakt?
De Kia Zomerdeals
Voel jij de vibe van de Kia Zomer Hits? Doe een gratis taxatie en scoor dé hit van deze zomer: een nieuwe Kia. Tijdelijk profiteer je van voordeel tot € 1.250,- én maak je kans op een swingende prijs. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Ontdek direct wat jouw kenteken waard is!
Autobedrijf Huiskes, klik hier voor onze website
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.