Onderwerp: Nieuws van Gert-Jan

Een vooruitblik | laat het ons weten | de accu en meer.
Nieuwsbrief januari 2019
Wij wensen een ieder een zeer goed 2019
Vooruitblik 2019
Ook in 2019 staan wij weer voor u klaar. Vol energie en met tips, nieuws en aanbiedingen. We hebben een korte vooruitblik gemaakt van de onderwerpen die u in 2019 kunt verwachten:
  • Bandenwissel in april en oktober. 
  • Waarom AVK?
  • Diverse vragen van klanten. (Heeft u een vraag, laat het ons weten!)
  • Aanbiedingen en acties.
  • Feiten en tips rondom de vakanties.
Zijn er onderwerpen die u graag in onze nieuwsbrief terugziet, laat het ons weten!

Aanpassing van de openingstijden op zaterdag:
vanaf 1 januari 2019 open van 9.00 uur - 12.00 uur

De geschiedenis van de accu
Om elektrische auto’s van stroom te voorzien, ontwikkelden diverse accufabrikanten lichtgewicht accu’s met hoge capaciteit. Elektrisch rijden had rond 1900 veel voordelen: geen versnellingen, niet aanslingeren en volledig geruisloos rijden. Hoe snel je met een elektrische auto kon rijden liet de Belg Camille Jenatzy zien; hij haalde een topsnelheid van 105,88 km/u. In 1899!

Vooral in Amerika waren elektrische auto’s populair. Rond 1900 was 38 procent van alle in Amerika gebouwde auto’s elektrisch; 22 procent reed op benzine, 40 procent gebruikte stoomkracht. “Omstreeks de eeuwwisseling was de kans voor de elektrische voortbeweging van automobielen misschien groter dan nu”, zo lezen we in 1967 in ‘Hebben elektrische auto’s de toekomst’, een boekje uit de toen populaire ‘Actuele Onderwerpen’-reeks.

In de volgende nieuwsbrief deel 2 over de geschiedenis van de accu.

Kom langs voor een proefrit
Een gladde ruit is een veilige ruit
Uw voorruit doet veel meer dan u denkt. De voorruit is een heel belangrijk onderdeel van de stevigheid van uw brommobiel. Maar uw voorruit vangt ook regen, hagel én opspattende steentjes voor u op, zodat u droog en veilig uw weg kunt vervolgen.

Heeft u een ster, pit of scheur in uw ruit? Neem contact met ons op en wij zorgen voor een goede reparatie of vervanging van de ruit.

Heb je Facebook, vergeet dan niet onze pagina te liken
Beperkt zicht door beslagen ramen
U heeft ze misschien wel eens gezien: auto’s waarvan alle ramen zijn beslagen. Om dit te voorkomen maakt u de ruiten aan de binnenkant schoon en vetvrij, zodat deze niet snel beslaan. Zet de airco aan om ervoor te zorgen dat de luchtvochtigheid afneemt en de ramen snel ontwasemen. Berg daarnaast natte jassen op in de kofferruimte, voordat u in de brommobiel stapt.
Accu op 1 in landelijke pech Top-5
Juist in de winter zijn de conditie en stroomcapaciteit van de accu extra belangrijk. Het starten van een ijskoude motor vraagt namelijk extra kracht, terwijl de capaciteit van een accu door de kou juist afneemt. Daarom verdient de accu voor de winter altijd wat extra aandacht.

Twijfelt u aan de conditie van de accu, rij dan even langs. We controleren het graag voor u.

Heb jij de Aixam-App al?
Heeft u hem al
AIXAM mobo (mobility organiser) is de leukste assistent voor het beheer van het onderhoud van je auto en het contact met AIXAM. Het enige wat je zelf moet doen, is rijden. De App kan zowel in de App Store van Apple, als in de App store van Google worden gedownload.

Keuze van Gert-Jan
Op zoek naar Minivan? Bekijk dan deze Aixam Minivan Mega Van. Kom langs en laat een offerte maken.

Een proefrit maken is geen enkel probleem.

Bel 0162-371397 dan zetten we de auto voor u klaar.


Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

/ Bel ons via 0162-371397 of stuur uw vraag via ons Contactpagina

Met vriendelijke groet,
Gert-Jan Schapendonk

LikeTwitterForward

De Slof 1-5107 RH- Dongen
Tel: 0162-371397