Onderwerp: Nieuwsupdate van Bas Huiskes

Er zijn er nog 5 | kies voor comfort | Een ei| Bandenspanning | Laatste druppel
Welkom namens Bas Huiskes
Beste Klanten,

We zitten alweer in de 2e kwartaal van het jaar en gaan richting de zomer. De natuur komt weer in bloei, de pollen vliegen weer door de lucht en de warmte komt eraan. Per persoon verschillend kan dit allergische reacties met zich meebrengen. Zorg dat uw auto klaar is voor deze periode en dat de airco’s werken en de interieurfilters schoon zijn. Maak een afspraak en wij proberen u hiermee zo goed mogelijk te ondersteunen.

Ik wens u veel plezier veel plezier met deze nieuwsbrief.

Bas Huiskes
Zeer beperkte voorraad (5 stuks)
met een prijsvoordeel van 1400 euro!

De Kia Picanto verrast je in elk opzicht. Een modern en sportief design, slimme features en compact zonder klein te zijn. Dé perfecte auto voor avonturen van ieder formaat. Ontdek de best verkochte auto in zijn klasse zelf!

Let op er zijn er nog 5 dus zeer beperkt leverbaar en op = op


Vraag van een klant: de Airco kan ik toch zelf controleren?
Dat kan inderdaad, er zijn namelijk een aantal zaken waar u zelf op kunt letten. U kunt het volgende namelijk zelf controleren:
  • Wordt de airco nog koud?
  • Geen nare muffe luchtjes in de auto?
  • Geen beslagen ramen in de auto?
Maar er zijn ook controles die u niet zelf kunt uitvoeren, namelijk:
  • Zit er voldoende koudemiddel in het systeem?
  • Zit er voldoende compressieolie in het systeem?
Naast de controle door uzelf is het verstandig om ook een aircocontrole door ons te laten uitvoeren om slijtage aan de airco te voorkomen. Maak een afspraak om een controle te laten uitvoeren en voorkom onnodige kosten aan uw aircosysteem.
Wat is koudemiddel?
Een koudemiddel ook wel airco gas genoemd is een stof die in warmtepompen (compressor) wordt gebruikt voor het transporteren van warmte.

Dit werkt via een natuurkundig basisprincipe dat wanneer een vloeistof verdampt er warmte aan de omgeving onttrokken wordt. Waarom moet koudemiddel bijgevuld worden? Het koudemiddel is een stof bestaand uit zeer kleine moleculen en het systeem raakt per jaar circa 10% van zijn vulling kwijt aan de buitenlucht. Als de druk teveel zakt zal de werking verminderen en uiteindelijk stoppen. Voortijdig bij laten vullen is het advies.

Wat wij onder de motorkap tegenkomen
Onze monteurs zijn wel wat gewend. Tijdens de onderhoudsbeurten komen ze veel tegen, denk aan takken, gereedschap maar een ei dat is wel het laatste wat je verwacht. 
Bandenspanning is anders tijdens de vakantie
Een volgeladen auto, eventueel met caravan of bagagekar erachter, vraagt extra aandacht voor de bandenspanning. Zorg dat deze juist is en vooral niet te laag. Dit kost namelijk extra brandstof, de banden slijten sneller en het is minder veilig.

Controleer de bandenspanning altijd als de banden koud zijn, dus als er nog niet gereden is. Zijn uw banden bij het opmeten warm en is de bandenspanning hoog? Laat de lucht er dan niet uitlopen. Het is normaal dat de spanning oploopt zodra de banden warm worden. Twijfelt u? Kom dan even langs, het is zo gecontroleerd.

Leegrijden tot de laatste druppel
Is dat verstandig? Nee, het is niet slim om de brandstoftank tot de laatste druppel leeg te rijden. In brandstof kan vuil en vettigheid zitten dat zich op de bodem van de tank verzamelt. Net als bij wijn zit er onder in de tank bezinksel van de brandstof, maar ook andere resten. Als het niet op tijd wordt bijgevuld, wordt dit residu opgeslurpt door de brandstofpomp en dat kan voor grote schade zorgen.
Autobedrijf Huiskes, klik hier voor onze website
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.