Onderwerp: Irene's schade bulletin maart 2019

Nieuws van Irene Sommeling voor de Schadeherstelbranche
IRENE'S SCHADE BULLETIN Maart 2019
Kennis is macht, kennis delen is kracht

OEM REPARATIE VOORSCHRIFTEN
Vind de officiële OEM-data.
Niet alleen via je merkdealer waar je je nieuwe onderdelen besteld kun je de OEM-data ontvangen als je een auto gaat herstellen. Maar je kunt ook zelf de OEM-data van alle autofabrikanten vinden via de linkjes onder de automerknamen.
Borging kwaliteit en veiligheid
Pijnpunt in schadeherstel
Sinds 1 oktober 2018 hanteren de brancheorganisaties Focwa en Bovag in autoschadeherstel één kwaliteitsnorm voor de schadeherstelbranche. De gezamenlijke norm moet leiden tot een gelijk speelveld maar ook borging van de kwaliteit en veiligheid voor consumenten en opdrachtgevers. En in de borging kwaliteit en veiligheid ligt nu juist het pijnpunt.

Financieel gewin boven veiligheid automobilist
Als verzekerde consumenten mooi ‘In de aap gelogeerd’
De schadelastgaranties zijn een extra verdienmodel voor deze verzekeraars. Maar als consument ben je mooi ‘in de aap gelogeerd’. Je zal maar met je auto verzekerd zijn bij één van deze verzekeraars. Zeker als je je verzekeraar de regie geeft over de schadeafwikkeling, want dan is het maar de vraag of je als consument en ondernemer krijgt waar je recht op hebt.

Aanrijding leerling op fiets
Wat je moet weten
Heeft de school een aansprakelijkheidsverzekering, dan gaat deze in principe pas in als de leerlingen op school zijn. Maar deze aansprakelijkheidsverzekering geldt ook als leerlingen onder schooltijd én onder toezicht naar een andere locatie gaan. Denk aan fietsend naar de gymzaal of het zwembad.
Daarom is het eigenlijk noodzaak dat reizen onder schooltijd altijd onder toezicht gebeurt.

Het is tijd voor een anti-beunhazenbeleid
Het komt veel voor: ongekwalificeerde belangenbehartigers
De Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) bestaat 30 jaar. Het verhaal gaat dat het vooral verzekeraarsadvocaten waren die vonden dat slachtoffers betere bijstand verdienden. Slachtoffers werden destijds meestal bijgestaan door niet-gespecialiseerde advocaten. Daarom moest er een opleiding komen ter bevordering van de kwaliteit. Deze opleiding was de opmaat voor de LSA.

Kijk alvast uit naar:
Irene's Schade Bulletin april 2019 sneak preview


Aanpak misleidende en onacceptabele handelswijze bij schade afwikkeling.
Wel of niet in de schadesturing: krijg alles betaald en tegen een “gezond” uurtarief. Bewezen resultaat!
 Kennis & Tips
Mis de nieuwsbrief van april 2019 niet!
Schadeherstelbranche
06-52762087