Onderwerp: Irene's schade bulletin december 2018

Nieuws van Irene Sommeling voor de Schadeherstelbranche
IRENE'S SCHADE BULLETIN december 2018
Kennis is macht, kennis delen is kracht
Fijne feestdagen en een heel goed en gezond 2019
Irene Sommeling
OpenClaims onder de loep
Uw autoschade wordt geveild
OpenClaims is een bedrijf dat claims behandelt voor verzekeraars, fleetowners en leasemaatschappijen.
Aan de hand van de door klanten zelf gemaakte en aangeleverde foto's maakt OpenClaims schadecalculaties die ze vervolgens veilen onder hun aangesloten schadeherstellers.

“Job Done” of uitgerangeerd op commercieel belang
Nederland is goed opgeleid voor wat betreft generiek, vakmatig schadeherstel.
Kennis
Nederland is goed opgeleid voor wat betreft generiek, vakmatig schadeherstel. Vakmatig schadeherstel, gewoon puur het carrosseriewerk, zoals het plaatwerk, deelreparaties maken, lassen, uitdeuken. Juist omdat Nederland betrekkelijk goed op generiek schadeherstel is opgeleid, zouden ze voldoende moeten hebben aan equipment en technische informatie en OEM reparatievoorschriften. Hoe moet je iets doen, waar moet ik doorhalen/doorsnijden, waar verbinden, wat verbinden, hoeveel verbindingen etc.

Workshop "Kostprijs en Exploitatie-analyse"
Eyeopener voor schadeherstel ondernemers - kom beslagen ten ijs!
Deze kostprijs en exploitatie-analyse is anders dan de huidige modellen. Waarom?
We kijken niet naar het collectief, maar naar het individuele schadeherstelbedrijf en de individuele prestaties. Ongeacht of je een onafhankelijk- of ketengelieerd schadeherstelbedrijf bent. Geen enkel schadeherstelbedrijf is hetzelfde.

Jouw auto | Jouw data | Jijbepaalt
Dit is wel bijzonder toch?
Dit zou dus betekenen dat de gehele economische levensduur, afschrijvingen en restwaarde, maar ook de inkoopprijs van schadeherstel, afhankelijk is van de fabrikant/importeur. Dan kan het zomaar zijn dat een fabrikant/importeur gaat bepalen wanneer een auto niet meer te repareren is, en dat deze auto dus vervangen moet worden. Of als het de fabrikant/importeur het niet zint, dat ze je auto dan op afstand blokkeren voor verder gebruik. En de cirkel is rond.

Aanpak gesjoemel tellerfraude
Frauderen met tellerstanden blijkt nog steeds kinderspel.
Het programma Opgelicht?! heeft op 11 december 2018 aandacht besteed aan het frauderen met tellerstanden van geïmporteerde voertuigen. Ondanks dat het terugdraaien van kilometertellers van auto’s bij wet verboden is, blijkt dat frauderen met tellerstanden op dit moment nog steeds kinderspel is. Dit ondanks dat RDW in een eerdere uitzending van Opgelicht?!

Autoverzekering nieuwe woekerpolis 2.0
“Gewoon lekker transparant"
Medio eerste kwartaal 2019 zal er op de site jijbepaalt.nl een pagina "verzekeraars" beschikbaar zijn met heldere en duidelijke informatie. Onder andere contactgegevens autoverzekeraar, inhoud autopolisvoorwaarden en de daadwerkelijke handelswijze in de praktijk bij autoschade per verzekeraar/label.

Kijk alvast uit naar:
Irene's Schade Bulletin januari 2019 sneak preview


Aanpak misleidende en onacceptabele handelswijze bij schade afwikkeling.
Wel of niet in de schadesturing: krijg alles betaald en tegen een “gezond” uurtarief. Bewezen resultaat!
 Kennis & Tips
Mis de nieuwsbrief van januari 20198 niet!
Schadeherstelbranche
06-52762087