Onderwerp: Nieuws van AutoFirst Eriton

Voorkom pech langs de weg | Wat is E10? | Let op de profieldiepte van uw banden
Pech langs de weg
Voorkom stress langs de weg door pech
Gaat u binnenkort met de auto op vakantie? Laat dan voor vertrek een onderhoudsbeurt uitvoeren. Veel pechgevallen gebeuren namelijk in de zomer. Pech kan natuurlijk niet altijd worden voorkomen, maar ook zaken als verborgen foutmeldingen in de software worden gecontroleerd tijdens een onderhoudsbeurt. Zo gaat u met maximale zekerheid op pad.

Dit is de
Top 5 van meest voorkomende pechgevallen tijdens de vakantie en zijn te voorkomen door goed onderhoud:

1. Een lege accu
2. Niet goed werkende dynamo
3. Problemen met de versnellingsbak
4. Koelproblemen
5. Vermogensverlies van de auto

Ga goed voorbereid op pad en maak vandaag nog een afspraak voor een onderhoudsbeurt.

E10
Vraag van een klant: Wat is E10?
E10 is een mengsel van 90 procent fossiele brandstof en 10 procent (bio-) ethanol. Bio-ethanol is een alcohol dat gemaakt wordt door fermentatie uit suiker, maïs of tarwe. Ethanol is agressiever dan benzine voor zowel metalen als kunststoffen en kan daardoor motoronderdelen, zoals pakkingen en afdichtingen, aantasten. E10 geeft voor de meeste (90%) gewone benzine auto’s echter geen problemen. 

Voor ongeveer tien procent van de auto's geldt dat ze niet geschikt zijn voor brandstof E10. Voor auto’s en motoren die niet geschikt zijn voor E10 adviseren wij de normale Euro 95 te tanken. Als deze niet aan de pomp te krijgen is, zal SuperPlus 98 of een premium brandstof gekozen moeten worden.
Handrem of versnelling
Auto op de handrem of in de versnelling?
Wat is nu de beste manier om een geparkeerde auto achter te laten: op de handrem, in de versnelling of beide? Sommige garagehouders adviseren de auto in de versnelling te parkeren om uw remmen te sparen. Wat zegt de deskundige?

Uw auto parkeren doet u met een aangetrokken handrem. Die is daarvoor ontworpen en dusdanig op zijn taak berekend, dat uw remmen er niet mee worden belast. Tegenwoordig zijn er modellen die een automatische handrem hebben. Deze wordt ingeschakeld zodra de auto wordt uitgezet.

Twijfelt u aan de staat van uw remmen? Neem even contact op en laat ze controleren. Veiligheid voor alles!

Laat u het ons weten?
Klanten vertellen
Klanttevredenheid, daar gaan wij voor! Klanten beoordelen ons met een 8,7! Wat vond u van uw bezoek aan onze garage? We horen het graag!
 
Peugeot 207 1.6-16V XS PACK
Peugeot 207
Op zoek naar een andere auto? Bekijk dan bijvoorbeeld deze Peugeot 207 1.6-16V XS PACK. Prijs € 4.950,- van 2007.

Kom langs en laat een offerte maken. Proefrit maken geen enkel probleem. Bel 058-2663633, dan zetten we de auto voor u klaar. 
Zomer en regen
Zomer en regen, geen fijne combinatie
Goed zicht begint met een schone ruit. Snel even de ruitenwissers aan om al die vliegjes eraf te halen en vervolgens is er helemaal niets meer te zien. Herkent u dit? Zorg dat de conditie van de ruitenwissers in orde is! Om goed zicht te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Check ook gelijk de ruitensproeiervloeistof.

Kom even langs, dan controleren wij het direct voor u.

Profieldiepte
Ga niet met 2 mm profiel op vakantie
Met behulp van de Tread Wear Indicator (TWI), ook wel de bandenslijtage-indicator, kunt u tegenwoordig ook gemakkelijk zelf de profieldiepte van de banden checken. De indicator is een blokje rubber van precies 1,6 mm dat zich in de hoofdgroeven van de banden bevindt. Begint dit blokje te slijten, dan voldoen uw banden niet meer aan de wettelijke norm. U riskeert een boete van wel 470 euro wanneer u met vier versleten autobanden rijdt.

NB: De wettelijke minimale profieldiepte in Europa is 1,6 mm. Het is echter raadzaam om zomerbanden bij uiterlijk 2 mm te vervangen.

Weet u niet zeker of uw banden nog voldoende profiel hebben? Rij dan even langs, we checken het gratis voor u.

LikeTwitterForward
Uw auto op de 1e plaats
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.