Onderwerp: Nieuwsupdate van Autobedrijf Huiskes

Handige tips, leuke weetjes en interessante feiten.
U bent welkom bij Huiskes
Beste klanten,

De vakanties zijn weer achter de rug. De scholen zijn weer begonnen en we starten weer op met ons allen. Voor velen was het een andere vakantie dan voorgaande jaren. In veel gevallen heeft de auto de reis naar het zonnige zuiden niet gemaakt en zijn we dit jaar met z’n allen in ons eigen mooie land gebleven. Hopelijk bent u nog gezond en we kijken uit wat het najaar ons gaat brengen.

In deze nieuwsbrief weer een aantal leuke wetenswaardigheden en graag stellen wij de vernieuwde Kia Stonic aan u voor. Veel leesplezier!

Bas Huiskes

Vernieuwde Kia Stonic ook als mild-hybride
De vernieuwde Stonic komt met twee belangrijke primeurs. De compacte crossover wordt leverbaar als EcoDynamics+ mild-hybrid en is er daarnaast ook met de intelligente ‘clutch-by-wire’ handgeschakelde versnellingsbak. De nieuwe ‘EcoDynamics+’ aandrijflijn koppelt de nieuwe ‘Smartstream’ 1.0 T-GDi benzinemotor aan een geavanceerd 48V MHEV-systeem met elektrische ondersteuning en een regeneratief remsysteem.
APK verlopen?
Officieel mag er niet gereden worden zonder APK. Als u door de politie wordt aangehouden zonder geldige APK, kunt u rekenen op een boete. Want of er wel of geen geldige APK op uw auto zit, valt voor de politie eenvoudig te achterhalen.

Tevens kan uw verzekeringsmaatschappij op z'n minst lastig gaan doen als u een ongeluk veroorzaakt en rijdt zonder APK. Sommige verzekeringsmaatschappijen stellen dat u niet voldoet aan de wettelijke eisen om met de auto aan het verkeer te mogen deelnemen wanneer u te laat bent met de APK en dus ongekeurd rondrijdt.

Waarom zitten er zwarte stippen langs de randen van uw autoruit?
De stippen, die in de glasfabriek letterlijk in de randen van de autoruit worden gebakken, hebben alles te maken met de lijm die gebruikt wordt om de voorruit te installeren. Ze zorgen ervoor dat de lijm beter aan het glas hecht. Maar ook:
  • Ze beschermen de lijm tegen ultraviolette zonnestralen.
  • Ze hebben een esthetisch doel: ze verbergen de lijm mooi.
  • Ze zorgen voor een visueel aangenamere overgang van de zwarte rand naar het transparante glas.
Bent u weer terug van vakantie?
Lees dan deze tips van onze monteur.
  • Check bij terugkomst de bandenspanning van uw auto. Een juiste bandenspanning is veiliger en scheelt al snel 5-10% brandstof.
  • Haal de dakkoffer en/of dakdragers snel van de auto af. Dit scheelt al gauw 10% in de brandstofkosten.
  • Haal zware spullen uit de auto na de vakantie, ook dit scheelt in het brandstofverbruik.
  • Check of de verlichting nog 100% in orde is. Veiligheid voor alles!
Wilt u de bandenspanning laten controleren of uw verlichting laten repareren? Rij dan even langs of maak een afspraak.

De scholen zijn weer begonnen
Heeft u uw (klein)kind al uitgelegd wat de dode hoek inhoudt? Duidelijker dan op deze foto kunt u een dode hoek bij een vrachtwagen niet aantonen.

Dit is het zicht mét alle bekende spiegels (dode hoek, trottoir- en frontspiegel). Alle personen op de foto zijn NIET zichtbaar voor de chauffeur. Iets om over te hebben met uw (klein)kind als ouder, opa of oma.

Autobedrijf Huiskes, klik hier voor onze website
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.