Onderwerp: Nieuwsbericht van VARi

Voor maximaal rijplezier met uw auto

NieuwsBrief 9 2021

De verlichting even checken

Het wordt weer later licht en weer eerder donker. Goed werkende verlichting is erg belangrijk om te zien én om gezien te worden. Tijdens de APK of onderhoudsbeurt controleren wij de verlichting, maar het is verstandig om zelf ook af en toe even te checken of uw verlichting het nog goed doet. Werkt uw autoverlichting niet naar behoren, dan kunt u namelijk een verkeersboete krijgen.

 
Lampje stuk? Neem dan even contact met ons op. Een lampje vervangen is zo gebeurd. Terwijl u een kop koffie drinkt, vervangen wij het lampje.

Maak hier uw afspraak

Komt u ook naar het circuit van Zandvoort

Laat het ons weten

Rij zelf over het circuit en ervaar elektirsch rijden

Van 24 t/m 26 september a.s. vindt op het circuit van Zandvoort de EV Experience plaats.

Hier kunt u ons volledig elektrische merk SERES bekijken én ervaren. EV - de elektrische auto - biedt de berijder een milieuvriendelijk oplossing voor dagelijkse reizen en natuurlijk zijn EV's ook fiscaal nog steeds heel aantrekkelijk.

Aanmelden kan hier

Een uur in de file

Laat het ons weten

Hoe snel raakt je accu leeg als je een uur in de file staat met een elektrische auto? Een uur in de file staan terwijl je airco, stoelverwarming, verlichting en muziek aan staan: kan je elektrische auto dat aan? De Britse consumentenorganisatie Which nam de proef op de som. De impact op het energiegebruik bleek gering. Na een uur en een kwartier was sprake van een verlies van slechts 2 procent capaciteit, oftewel 13 kilometer rijbereik. De test is gedaan in de zomer.


Zelf ervaren hoe een elektrische auto rijdt? Doe dat in de Seres.

Maak hier uw afspraak

De zon komt steeds lager te staan

zoek je ruimte dan krijg je ruimte

Heerlijk dat zonnetje! Maar let op: de zon kan u ook verblinden in de auto, omdat hij steeds lager gaat staan. Het rijden is niet alleen vermoeiend, maar een laagstaande zon is ook nog eens levensgevaarlijk. Een paar tips:
  

  • Zet een zonnebril op, het liefst één met gepolariseerde glazen.

  • Houd de ruiten schoon, vuil en krasjes maken het zicht alleen maar slechter.

  • Zet de dimlichten aan. Verlichting maakt u beter zichtbaar, ook bij laagstaande zon.

  • Rijd met aangepaste snelheid, zeker in de buurt van kruisingen en op andere onoverzichtelijke plekken.

We moeten er nog even niet aan denken

In het najaar en in de winter zijn winterbanden écht de veiligste keus. Met winterbanden heeft u aanzienlijk meer grip en een kortere remweg. Niet alleen met sneeuw of bevriezing, maar ook op een nat wegdek. De nachten worden weer kouder en onder de 7 graden werkt de winterband het best.


  • Meer grip en een kortere remweg.

  • Minder kans op aquaplaning.

  • Uw banden blijven flexibel tijdens lage temperaturen.

  • Speciaal profiel en rubbersamenstelling voor lage temperaturen.

  • Winterbanden zijn in veel landen verplicht tijdens lage temperaturen.


Plan tijdig een afspraak in voor de bandenwissel (wellicht i.c.m. het onderhoud/APK), zo bent u de drukte in onze werkplaats voor. Het kan zijn dat uw wielen zijn voorzien van slotbouten. Denk er in dat geval aan om de speciale sleutel hiervoor mee te nemen.

Maak hier uw afspraak

Wist u dat…

...de eerste automobilist ter wereld een vrouw was? In 1888 reed Bertha Benz - zonder medeweten van haar man Carl Benz - een rit van 106 km van Mannheim naar Pforzheim, samen met haar twee zonen. Halverwege het traject moest ze bijtanken. Destijds haalde je de benzine in de apotheek. En Bertha Benz heeft onderweg ook eventjes de remblokjes uitgevonden! Haar remmen die staal op staal waren, remden niet genoeg. Dus heeft ze er bij een schoenmaker een dikke zool laten opleggen om de wrijving te vergroten! Een kwartiertje later was het remblokje geboren!

facebook
twitter

Slimmer rijden doe je met VARi, www.VARi.nl