Onderwerp: Nieuws van het VARi - Team

Voor maximaal rijpleizer

NieuwsBrief 6 2022

Voorkom stress langs de weg door pech

Gaat u binnenkort met de auto op vakantie? Laat dan voor vertrek een onderhoudsbeurt uitvoeren. Veel pechgevallen gebeuren namelijk in de zomer. Pech kan natuurlijk niet altijd worden voorkomen, maar ook zaken als verborgen foutmeldingen in de software worden gecontroleerd tijdens een onderhoudsbeurt. Zo gaat u met maximale zekerheid op pad. 

Dit is de Top 5 van meest voorkomende pechgevallen tijdens de vakantie en zijn te voorkomen door goed onderhoud: 

  1. Een lege accu

  2. Niet goed werkende dynamo

  3. Problemen met de versnellingsbak

  4. Koelproblemen

  5. Vermogensverlies van de auto 

Ga goed voorbereid op pad en maak vandaag nog een afspraak voor een onderhoudsbeurt.

Wat is waar verplicht?

Klik op de afbeelding of hier voor een vergroting en de uitzonderingen


Binnen Europa hebben we te maken met verschillende verkeerswetgeving. In veel landen zijn een veiligheidsvest en gevarendriehoek in de auto verplicht. Dit geldt vaak ook voor een verbanddoos, reservelampjes en een brandblusser.

De techniek klas van het Geuzencollege

Afgelopen week was het eindelijk weer zover, na 2 jaar Corona mochten de scholieren van de onderbouw techniekklas van het Geuzencollege eindelijk weer eens een middag op snuffelstage bij VARi.


Ons team van monteurs vindt het altijd een feest om deze aspirant techniekers eens mee te nemen in onze werkplaats en ze enthousiast te maken voor de mobiliteitsbranche. De mooiste opmerking was van een van deze stagelopers dat dit de leukste stage van allemaal was, missie tot dusver geslaagd dus.

Bandenspanning is anders tijdens de vakantie

Een volgeladen auto, eventueel met caravan of bagagekar erachter, vraagt extra aandacht voor de bandenspanning. Zorg dat deze juist is en vooral niet te laag. Dit kost namelijk extra brandstof, de banden slijten sneller en het is minder veilig. 

Controleer de bandenspanning altijd als de banden koud zijn, dus als er nog niet gereden is. Zijn uw banden bij het opmeten warm en is de bandenspanning hoog? Laat de lucht er dan niet uitlopen. Het is normaal dat de spanning oploopt zodra de banden warm worden. Twijfelt u? Kom dan even langs, het is zo gecontroleerd. Of maak een afspraak.

Leegrijden tot de laatste druppel

Is dat verstandig? Nee, het is niet slim om de brandstoftank tot de laatste druppel leeg te rijden. In brandstof kan vuil en vettigheid zitten dat zich op de bodem van de tank verzamelt. Net als bij wijn zit er onder in de tank bezinksel van de brandstof, maar ook andere resten. Als het niet op tijd wordt bijgevuld, wordt dit residu opgeslurpt door de brandstofpomp en dat kan voor grote schade zorgen.

De keuze van de maand

Deze Mooie, ruime en luxe Nissan Micra in de N-Connecta uitvoering met alles erop en eraan hebben wij misschien wel speciaal voor u ingekocht. De Micra is uitgevoerd in de kleur blauw en is voorzien van een zwart met beige interieur. Het is zeker de moeite waard om de auto te komen bekijken in onze showroom. 

Warmte en dieren in de auto

Een stilstaande auto wordt in de zon zeer snel heet, vaak tot wel 50 graden, ook al staan de ramen een stukje open. Wanneer u een oververhitte hond in een auto aantreft, haal dan de hond eruit, overgiet het dier voorzichtig met water (niet te koud!) en overdek hem eventueel met een natte doek (ook niet te koud in verband met onderkoelingsgevaar).

Treft u een hond aan die bij warm weer achter is gelaten in een auto en volgens u lijdt onder de omstandigheden? Bel dan in eerste instantie met de politie, aangezien het een noodsituatie kan betreffen. In veel gevallen kan de politie u verder helpen.

Slimmer rijden doe je met VARi, www.VARi.nl