Onderwerp: Nieuws van het VARi - Team

Voor maximaal rijpleizer

NieuwsBrief 5 2022

Het belang van goede banden

Banden geven u grip, optimaal remvermogen en een goede wegligging. De profieldiepte van zomerbanden speelt hierbij een grote rol. Wanneer u nieuwe zomerbanden koopt, is de profieldiepte ongeveer 8 mm. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte is 1,6 mm. Wij adviseren u: vervang uw zomerbanden bij een profieldiepte van 2,5 mm of minder. 

Wist u dat bij een pittige regenbui zoals wij deze tegenwoordig meemaken, uw remweg met 65% afneemt? Dit bij een profieldiepte van 3 mm. Laat voor uw veiligheid uw banden even checken.

Charissa gaan wij een poosje missen!

Wij gaan onze Charissa een poosje missen, want ze is onlangs met zwangerschapsverlof gegaan. Zodra wij beschuit met muisjes hebben gekregen dan gaan jullie ons weer horen natuurlijk, want wij zijn stik nieuwsgierig naar die kleine. Dus Charissa, geniet van deze tijd en tot over een poosje!

Plan op tijd uw onderhoudsbeurt of APK keuring

Het duurt nog even voordat de zomervakantie gaat beginnen. Om te voorkomen dat de APK keuring of uw onderhoud in de vakantieperiode terecht komt, kunt u nu alvast een werkplaatsafspraak plannen. Zo voorkomt u wachttijden voor de vakantie.

Zelf de bandenspanning controleren? Let dan goed op!

Helaas zien wij te vaak een afgebroken ventiel nadat de bandenspanning is gecontroleerd. Dit gebeurt vooral bij ventielen die de bandenspanning in de gaten houden. Veelal is de slang met verlengstuk de boosdoener. Deze moet recht op het ventiel blijven zitten en zo min mogelijk bewegen om te voorkomen dat het ventiel afbreekt. Een afgebroken ventiel kost al gauw tussen de € 80,- en € 100,-. Het controleren van de bandenspanning kan zo snel een dure controle worden.

Ons advies is dan ook: rij gewoon even langs, dan doen wij het voor u. Dit kan het beste tijdens de openingstijden van de werkplaats.

Zomer in de bol

Dan is deze Mazda MX-5 de auto voor de zomer

Bouwjaar: 2009 heeft slechts 29.390 km gereden, dus wat houdt u tegen om kilometers te maken.


Kom de Mazda MX-5 bekijken en laat u informeren.

Hoe zit het ook alweer?

We kunnen weer met de auto op pad naar het buitenland, maar hoe zit het ook alweer met al die milieuzones in de diverse landen? Hiervoor geldt dat uw auto aan bepaalde voorwaarden moet voldoen en dat u bijvoorbeeld een vignet of milieusticker nodig heeft. Op de site van de ANWB vindt u een overzicht van de landen waar dit van toepassing is.

Slimmer rijden doe je met VARi, www.VARi.nl