Onderwerp: Nieuws van Team VARI

Prettige vakantie | Rijden in de bergen | Op tijd peilen 
Slimmer rijden
NieuwsBrief 12 2018
Prettige vakantie van ons allemaal
De medewerkers van VARi Vlaardingen en van VARi Ridderkerk wensen u een hele fijne en veilige vakantie.

In deze periode gaan ook onze medewerkers op vakantie, dus de bezetting is soms wat minder. Toch zullen wij, als het maar enigszins mogelijk is, zorgen dat u mobiel blijft.

Prettige vakantie van ons allemaal
Voor een veilige autorit in de vakantie kunt u bij ons terecht voor onderhoudsproducten, accessoires, vloeistoffen, trekhaken, dakdragers, dakkoffers, veiligheidshesjes en nog veel meer.

PS: De volgende nieuwsbrief ontvangt u weer in augustus. Prettige vakantie!

Slim rijden in de bergen: net effe wat anders dan anders
Op de vlakke weg in Nederland leren we om zuinig te rijden, hoge versnelling, lage toeren. In de bergen – en zeker met een caravan achter uw auto – is het zaak dat de motor toeren maakt. Bij een te hoge versnelling of te weinig toeren raakt de motor oververhit. De vuistregel is: als u het gas intrapt, moet de auto nog kunnen versnellen. Zo niet? Terugschakelen.
Moet u uit stilstand optrekken, zorg dat dat u de koppeling zo min mogelijk laat slippen. Beter een beetje meer afstand houden, dan remmen en stil moeten staan.

De berg af kunt het beste rijden in dezelfde versnelling als berg op. De motor zal flink tekeer gaan, maar u kunt dan wel afremmen op de motor. Te veel afremmen zal de remmen (te) heet maken, waardoor de remkracht minder wordt. Moet u toch remmen, rem dan even flink door, maar laat daarna los om af te koelen. Liever terugschakelen én nooit in zijn vrij de berg af!
Slim op vakantie: peil op tijd uw olie!
De olie in uw motor zorgt niet alleen voor een goede smering van de motor, maar voert ook vuil en metaaldeeltjes af. Te weinig olie zorgt voor onnodige slijtage van uw motor, maar ook te veel olie is heel slecht. Peil daarom regelmatig uw olie en vul zo nodig bij.
Voordat u een lange rit gaat maken, zeker als u op vakantie gaat, is het verstandig een keer extra uw oliepeil te checken. Dat kunt u eenvoudig zelf. Ook olie bijvullen is een fluitje van een cent. Zorg dat u voor een lange rit en extra liter olie meeneemt. Deze kunt u uiteraard bij VARi verkrijgen.

Bij twijfel mag u altijd even een van onze werkplaatsen bezoeken voor een snelle oliecheck.
Ook een slimme knul bereidt zich voor op zijn toekomst
Bij VARi hebben we deze vakantie een heel bijzondere stagiair, Oliver Grootenboer. Oliver (17) is geslaagd voor zijn HAVO-diploma aan het Wolfert van Borselen en start in september met de HBO studie Automotive aan de Hogeschool Rotterdam. Tot nu toe niet echt bijzonder, wel knap!

Het bijzondere is dat Oliver eigenlijk nog nooit aan een auto gesleuteld heeft en meer wil weten over auto’s. Zo kwam hij, via het BNI-netwerk van zijn moeder en Richard Middendorp, bij VARi terecht.
Bij ons is hij al met verschillende monteurs meegelopen en mag hij nu ook de eerste – eenvoudige – taken uitvoeren, zoals bandenspanning meten en vloeistoffen bijvullen. In de vakantie gaan we hem leren banden te wisselen en te helpen bij onderhoudsbeurtjes.

Deze slimme jongen komt er wel. Slimmer sleutelen doe je ook bij VARi.

Volg ons op Facebook en Twitter
Facbook RidderkerkVari Vlaardingen twitter
Slimmer rijden doe je met VARi, www.VARi.nl
Bekijk e-mail online 
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.