Onderwerp: TOP Nieuws van Marco en Marga ten Have

Rij veilig met de zomercheck | APK tijdens uw vakantie | Rijdt u nog op winterbanden?
Volg ons op:
Facbook
We zitten er weer bij
Onder de tien halve finalisten van de verkiezing BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2019-2020 bevinden zich twee bedrijven die eerder al eens genomineerd waren. 

En een van die bedrijven zijn wij, supertrots uiteraard.

Overijssel telt drie kanshebbers, Gelderland en Noord-Holland elk twee en de andere genomineerde ondernemingen zijn gevestigd in Limburg, Utrecht en Zuid-Holland.

We houden u op de hoogte middels de nieuwsbrief. De uitslag is 8 oktober 2019

Zomercheck
Veilig de zomer in met de AutoFirst zomercheck
Veel pechgevallen gebeuren in de zomer. Pech kan natuurlijk niet altijd voorkomen worden. Maar de meeste gevallen van autopech, zoals startproblemen, een defecte accu, oververhitting en airco problemen zijn vaak makkelijk te voorkomen.

Een goede zomercheck kan veel problemen in de kiem smoren. Een aantal preventieve handelingen kunt u prima zelf doen, maar onze monteur loopt uw auto graag na op zaken die minder eenvoudig thuis zijn uit te voeren.

Agenda
Onderhoud en/of APK tijdens uw vakantie
Heel vervelend... tijdens uw vakantie komt u erachter dat uw auto gekeurd had moeten worden. Dit kunt u voorkomen door de auto al eerder aan te bieden voor de APK keuring. U kunt uw auto al vanaf twee maanden vóór de APK vervaldatum opnieuw laten keuren. Bij het bepalen van de termijn van twee maanden wordt de APK vervaldatum meegerekend. De nieuwe APK vervaldatum blijft dan hetzelfde, plus 1 of 2 jaar.

Moet uw auto binnenkort voor onderhoud en/of gekeurd worden? Maak dan nu alvast een afspraak.

Ook via WhatsApp bereikbaar!
Contact via WhatsApp
Heeft u een vraag, stel deze via WhatsApp. Dit kan gewoon via ons normale telefoonnummer: 0572-372200.

Koudemiddel
Vraag van een klant, wat is koudemiddel?
Een koudemiddel, ook wel airco gas genoemd, is een stof dat in warmtepompen (compressor) wordt gebruikt voor het transporteren van warmte. Dit werkt via een natuurkundig basisprincipe: wanneer een vloeistof verdampt, wordt er warmte aan de omgeving onttrokken.

Waarom moet koudemiddel bijgevuld worden? Het koudemiddel is een stof dat bestaat uit zeer kleine moleculen. Het systeem raakt per jaar circa 10% van zijn vulling kwijt aan de buitenlucht. Als de druk teveel zakt zal de werking verminderen en uiteindelijk stoppen. Voortijdig bij laten vullen is daarom het advies.
Winterbandenzomer
Rijdt u nog op winterbanden?
Bij hogere temperaturen besparen zomerbanden geld. Wie tijdens de zomer doorrijdt op winterbanden kan tot 20% hogere slijtage ondervinden en tot 5% meer brandstof verbruiken.
Daarnaast zijn de remprestaties van winterbanden zo'n 30% minder dan die van zomerbanden bij een buitentemperatuur (vooral tijdens de zomervakantie) van zo'n 35°C.

Nog niet gewisseld? Maak dan snel een afspraak.

Ze doen het weer
Vogelpoep op uw auto kan vervelende schade aan de lak veroorzaken. Als de poep te lang op de lak zit, kan het in de lak trekken. Vooral op warme zomerdagen. Hierdoor kan de lak verkleuren of zelfs afbladderen. Verwijder daarom zo snel mogelijk de vogelpoep van uw auto. Week het eerst los en ga dan pas met de spons aan de slag. Daarmee voorkomt u krassen in de lak.
  • Verwijder de uitwerpselen zo snel mogelijk.
  • Gebruik een zachte vochtige doek.
  • Als de uitwerpselen droog en moeilijk te verwijderen zijn, leg er dan 10 minuten een vochtige doek op om de uitwerpselen zachter te maken.
  • Zet de auto regelmatig in de was. Dat beschermt de lak en geeft vogelpoep minder kans zich in te vreten.
Klanten vertellen
Klanttevredenheid, daar gaan wij voor! Klanten beoordelen ons met een 9,0! Wat vond u van uw bezoek aan onze garage? We horen het graag!
Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

Bel ons via 
0572-372200 of mail naar info@autobedrijftenhave.nl

Met vriendelijke groet,
Marco en Marga ten Have

Uw auto op de 1e plaats
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.