Onderwerp: Nieuws van Marco en Marga ten Have

Waardoor slijt de accu? | Wisseling | Kosten besparen?
Volg ons op:
Facbook
Bart Freke
Jarno Jansen
We zijn heel blij dat Bart in de vakantie periode al bij ons is komen werken en daarna bij ons blijft als BBL-er (beroepsbegeleidende leerweg). Bart heeft al veel ervaring als automonteur. Zijn vader heeft namelijk ook een autobedrijf; Autofirst Freke in Mariënberg en omdat het altijd goed is om kennis buiten het bedrijf van je vader op te doen, heeft hij ook al een paar jaar gewerkt bij Renault in Ommen, daar heeft hij zijn opleiding tot tweede monteur afgerond. 

Zijn opleiding tot eerste monteur gaat hij bij ons doen. In september begint hij die opleiding en gaat hij 1 dag naar school en is hij 4 dagen in de week bij ons.
De afgelopen maand met Bart is ons goed bevallen en we gaan ervan uit dat dat zo blijft.


Afscheid Jarno.
Jarno Jansen heeft zijn BBL jaar bij ons er bijna opzitten, 31 augustus neemt hij afscheid. Jarno heeft het afgelopen jaar aan vele auto’s mogen sleutelen onder toeziend oog van John (leermeester binnen ons bedrijf) en later ook Bas en Marco. Ook heeft hij veel informatie, tips en tricks ontvangen en natuurlijk van zijn leraren op de opleiding tot autotechnicus, wat dat betreft zou het helemaal goed moeten komen. Zijn tweede BBL jaar gaat hij doen bij de Toyota in Deventer. We wensen hem daar veel succes.


Slechtewegen
Slechte wegen gehad onderweg?
Een stoeprand of een kuil in de weg kan al snel leiden tot overmatige bandenslijtage of extra brandstofverbruik. In de praktijk zien we dat bij auto’s die meer dan 60.000 km hebben gereden, de uitlijning niet meer binnen de marges staat. Maak een afspraak om de uitlijning van uw auto te laten controleren en voorkom extra slijtage aan de banden.
Kosten besparen
Kosten besparen?
De rolweerstand van een band heeft een aanzienlijke invloed op het verbruik van uw auto. Voor een gunstig brandstofverbruik is de juiste bandenspanning van groot belang, maar minstens zo belangrijk is de juiste uitlijning van de autobanden. Aan de volgende kenmerken kunt u herkennen wanneer de banden uitgelijnd moeten worden:
  • Buitensporige of onregelmatige bandenslijtage.
  • De auto trekt naar links of naar rechts.
  • Het stuurwiel trilt en/of schudt.
  • Het stuurwiel staat niet recht bij het rechtuit rijden.
Twijfelt u of uw banden goed zijn uitgelijnd, maak dan een afspraak. We controleren het graag voor u.

Ook via WhatsApp bereikbaar!
Contact via WhatsApp
Heeft u een vraag, stel deze via WhatsApp. Dit kan gewoon via ons normale telefoonnummer: 0572-372200.

Accuslijt
Waardoor slijt de accu?
Tijdens het gebruik van de accu neemt de hoeveelheid actief materiaal steeds een klein beetje af. Op een gegeven moment is de hoeveelheid actief materiaal te klein om genoeg capaciteit te leveren en moet de accu vervangen worden. Waarom dit vaak in de winter gebeurt? Kou eist meer van een accu en de lage temperaturen hebben een negatief effect op de capaciteit.

Laat de accu testen voordat het weer koud gaat worden. Het is een kleine moeite voor ons en het levert u straks veel ergernis op wanneer u langs de weg staat.

Zomerenregen
Zomer en regen, geen fijne combinatie
Goed zicht begint met een schone ruit. Snel even al die vliegjes eraf halen en daarna is er helemaal niets meer te zien. Herkent u dit? Zorg dat de conditie van de ruitenwissers in orde is! Om goed zicht te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Check ook gelijk de ruitensproeiervloeistof. Kom even langs, dan controleren wij het direct voor u.
Insecten
Schade door inbranden
Let erop dat u insecten niet te lang op de lak laat zitten. Net als bij vogelpoep bevat het bloed/sap van insecten zuren. Door de brandende zon kunnen insecten schade veroorzaken aan de lak. Verwijder dus altijd zo snel mogelijk de insecten van uw auto. Naast dat een besmeurde voorruit er niet uitziet, is het ook nog eens gevaarlijk. De ruitenwissers en ruitensproeiervloeistof veranderen de voorruit tot een troebel oppervlak wat voor slecht zicht zorgt.

Klanten vertellen
Klanttevredenheid, daar gaan wij voor! Klanten beoordelen ons met een 9,0! Wat vond u van uw bezoek aan onze garage? We horen het graag!
Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

Bel ons via 
0572-372200 of mail naar info@autobedrijftenhave.nl

Met vriendelijke groet,
Marco en Marga ten Have

Uw auto op de 1e plaats
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.