Onderwerp: Nieuws van AutoFirst ten Have

voorbereid op pad | Bekijk de e-mail online
Volg ons op:
Facbook
Overdag een lagere snelheid dan ’s avonds en ’s nachts
even opletten
Er zijn snelwegen waar overdag een lagere snelheid geldt dan ’s avonds en ’s nachts. Dit zijn snelwegen met een variabele snelheid. Om de toegestane snelheid aan te geven, zijn de snelheidsborden voorzien van een tijdvenster, namelijk 6-19h. Dit betekent dat tussen 6 uur en 19 uur de snelheid gereden mag worden die aangegeven wordt (100 of 120). Buiten dit tijdvenster (dus tussen 19 uur en 6 uur) mag u dan 130 km/h rijden, de wettelijke maximumsnelheid.
Win een waardebon van 75 euro
Mail na iedere tankbeurt het stationsnummer en 
ticketnummer dat op uw bon staat naar lemelerveld@aviaxpress.nl 

De winnaars van juni en juli  zijn bekend en hebben de prijs in ontvangst genomen
Code geel, oranje of rood
Codekleuren
Het is al vaak in het nieuws geweest, maar hoe zit het nu als je met code rood toch gaat rijden? Is uw auto dan wel verzekerd? Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Dit verschilt namelijk per verzekering. Neem het zekere voor het onzekere en vraag het uw verzekeringsmaatschappij of kijk op de website van uw verzekeraar.
Ruitschade herstel
ruit herstel
Voor ruitschade herstel kun u bij ons terecht, het maakt niet uit bij welke maatschappij u verzekert bent. We zijn B2B partner van Glass Connect geworden. Dat betekent dat de factuur van de reparatie van een sterretje door ons tot het geheel vervangen van uw voorruit door uw verzekering via Glass Connect vergoed wordt zoals in uw polis voorwaarden staat.
Eén op de vier auto’s rijdt met één of meer versleten schokdempers
Versleten schokdempers
Als één of meerdere onderdelen uit de veiligheidsdriehoek (sturen, stoppen, stabiliteit) een defect vertoont dan werken andere onderdelen ook niet meer goed. 
 
Als bijvoorbeeld de schokdempers defect zijn, hebben de banden minder goed contact met de weg, werken de remmen minder efficiënt en is het moeilijker om de auto onder controle te houden. Twijfelt u aan de schokdempers van uw auto of wilt u deze even laten controleren, kom dan langs.
Op ons bedrijf hebben we een Kentekenloket
Nu het aantal postkantoren flink is afgenomen, hebben een aantal autobedrijven, waaronder AutoFirst Ten Have, het overschrijven van kentekens overgenomen. Koopt of verkoopt u dus uw auto, dan kunt u deze nu bij ons op naam laten zetten.

Indien gewenst doen wij dan gelijk de kilometercheck, een aankoopkeuring en APK, wij checken de banden, kunnen een zomer- of wintercontrole uitvoeren en een diagnoserapport maken.

Kortom: uw Kentekenloket is meer dan alleen een loket.

Wat is een bobine?
Wat is een bobine?
Een bobine zorgt voor de hoogspanning die de bougie laat vonken. Gaat de bobine kapot, dan valt de ontsteking uit en draaien de cilinders niet meer mee. Een bobine kan niet worden gerepareerd en moet in dat geval dus worden vervangen.
De scholen zijn weer begonnen, 
Vanaf 29 augustus gaan ze in Lemelerveld en Raalte weer naar school.
Dode hoek
Heeft u uw (klein)kind al uitgelegd wat de dode hoek inhoudt? Duidelijker dan op deze foto kan een dode hoek bij een vrachtwagen niet aangetoond worden.
 
Dit is het zicht mét alle bekende spiegels (dode hoek, trottoir- en frontspiegel). Alle personen op de foto zijn NIET zichtbaar voor de chauffeur. Iets om over te hebben met uw (klein)kind als ouder, opa of oma.

Voor al uw auto onderhoud, reparatie en occasions!
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.