Onderwerp: Nieuws van AutoFirst ten Have

Onze eerste nieuwsbrief is een feit | Bekijk de e-mail online
Volg ons op:
Facbook
Plan nu gemakkelijk en snel je winter- / zomerbandenwissel in
De temperaturen stijgen: de lente is nu dan eindelijk echt in aantocht! Tijd voor het juiste bandenprofiel en dus tijd voor uw zomerbanden.

TIP: Wees de grote drukte voor en plan tijdig uw bandenwissel in!

Het belang van remvloeistof verversen
Remvloeistof is "hygroscopisch" en daarmee trekt het waterdamp aan. Naarmate de remvloeistof meer waterdamp bevat, zal het kookpunt van de remvloeistof dalen.
Het koken van remvloeistof betekent dampbelvorming in de leidingen. Damp is samendrukbaar en het opbouwen van voldoende remdruk wordt zo moeilijker tot onmogelijk. Het advies is om elke 2 jaar de remvloeistof te laten verversen.

Twijfelt u wanneer de remvloeistof voor het laatst is vervangen? Neem het zekere voor het onzekere en laat het controleren, wij meten het zo voor u na.

Maak maandelijks kans op mooie prijzen!
Mail na iedere vertanking het stationsnummer en ticketnummer dat op uw bon staat naar lemelerveld@aviaxpress.nl en maak maandelijks kans op prachtige prijzen.
Geld besparen door de bandenspanning te controleren
De juiste bandenspanning is belangrijk. We geven u 3 redenen:
  • Meer veiligheid. Zachte banden hebben tot gevolg dat uw auto minder grip heeft op het asfalt. Dit betekent een langere remweg en een hogere slipkans. 
  • Meer rijcomfort. Voldoende lucht in de banden zorgt samen met de schokdempers voor het opvangen van onregelmatigheden op de weg. 
  • Minder slijtage. Als uw banden 20% te zacht zijn, dan verkort u de levensduur met een kwart. In plaats van 80.000 kilometer rijdt u dan nog maar 60.000 kilometer met een set banden. 
Twijfelt u aan de spanning op uw autobanden? Laat deze dan even controleren. Tip: Vergeet ook niet uw reservewiel te controleren. 

Milieukosten
Autorijden doe je het liefst zo milieuvriendelijk mogelijk. Daarom worden de vloeistoffen en filters regelmatig vervangen. Maar wat gebeurt hiermee? Wij zorgen ervoor dat het zo milieuvriendelijk mogelijk wordt afgevoerd, opgeslagen en verwerkt door gecertificeerde bedrijven. Elk autobedrijf is dit wettelijk verplicht en dat kost tijd en geld. Vandaar dat je milieukosten terugvindt op de factuur.
Wees alert op 'dubbele sleutels' na een auto-inbraak
Autodieven worden steeds creatiever. Tijdens de autokraak stelen ze vaak (bijna) niets. Ze gebruiken echter apparaatjes waarmee ze de gegevens van uw boordcomputer kopiëren. Hiermee kunnen ze een kopie van uw sleutel maken en vervolgens uw auto stelen.
U kunt dit voorkomen door na een inbraak niet alleen uw kapotte raam te laten herstellen, maar ook uw boordcomputer te laten resetten. De autodieven hebben in dat geval niets meer aan uw gegevens. Laat de sleutels die u nog heeft opnieuw inlezen en vernietig andere sleutels.

Het resetten van uw boordcomputer is, net als ruitschade, al verzekerd vanaf een Beperkt Casco autoverzekering.

Voor al uw auto onderhoud, reparatie en occasions!
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.