Onderwerp: Nieuws van AutoFirst ten Have

Het zijn slechts 4 'vlakjes' met het wegdek die zorgen voor uw veiligheid.
U bent meer dan welkom
Beste klant,

“Het is zwart en rond, moet dat zoveel geld kosten?” Of “Zijn ze nu alweer aan vervanging toe?” Dit soort opmerkingen krijgen wij wel eens te horen. Maar wist u dat uw autobanden een zware last moeten dragen? De banden zijn enige stukje contact met het wegdek. Ze zorgen ervoor dat uw auto op de weg blijft en dat u veilig kunt rijden in diverse weersomstandigheden. Daarom dit keer aandacht voor de banden.

Wij wensen u veel leesplezier!
Namens AutoFirst Ten Have
Bandenwissel
De bandenwissel kan weer plaatsvinden
Zoals bekend, presteert een winterband het beste bij lage temperaturen of op een besneeuwd wegdek. Bij warm weer is een winterband juist nadelig; bij een noodstop bijvoorbeeld is de remweg op een droog wegdek aanzienlijk langer. Bij temperaturen boven de 7 graden is juist een goede zomerband geschikt. Ook als u rijdt op een nat wegdek.

Kortom, laat u niet verleiden tot het doorrijden op winterbanden en kies voor veiligheid door op zomerbanden verder te gaan.

De nieuwe wasboxen zijn in gebruik
De apparatuur in onze wasboxen is gecontroleerd, gereviseerd en geschikt gemaakt voor zowel pin als muntbetaling. Over een paar weken zijn de lijnen voor betalingen met de pin geactiveerd en wordt de pin apparatuur geplaatst. 

Nu kunt u al uw auto wassen met muntgeld; 50 centen, euro’s en 2 euro’s. Het voordeel voor u van deze wasboxen is dat u niet meer afhankelijk bent van onze openingstijden en er kunnen 3 auto’s tegelijk gewassen worden, dus wachten op uw beurt zal niet snel voor komen.
Vraagvaneenklant
Vraag van een klant: Twee winter- en twee zomerbanden?
Het antwoord is heel simpel: dit is ronduit onveilig. Het zijn verschillende banden met verschillende eigenschappen. Ook de niet aangedreven wielen hebben een belangrijke functie bij de wegligging en stabiliteit van de auto. Een verschil in (zijdelingse) grip tussen aangedreven en niet aangedreven wielen zal de stabiliteit van de auto ernstig in gevaar brengen. Bespaar niet op grip en veiligheid!
Bandenspanning
De gevaren van verkeerde bandenspanning
Een bandenspanning die te laag of juist te hoog is, heeft direct negatieve gevolgen voor de prestaties van uw banden. Een te lage bandenspanning zorgt voor een verminderde grip op de weg. Dit betekent een langere remweg en een hogere slipkans. Ook verhoogt een te lage bandenspanning de kans op een klapband. Door de grote vervorming bij elke omwenteling van het wiel (“de wangen bollen op”) wordt de band erg heet.

Een te hoge bandenspanning zorgt voor een ‘bollere’ voetprint met een verhoogde druk in het midden. Hierdoor slijt de band harder op de middenbaan. Daarnaast beïnvloedt het kleinere contactvlak de gripeigenschappen en verhoogt het de stijfheid. De band geeft daardoor trillingen beter door en het comfort neemt af.

Laat bij twijfel de bandenspanning even controleren. U kunt hiervoor gewoon bij ons langsrijden.

Waar plaatsen we de nieuwste banden?
Voor uw veiligheid plaatsen we de nieuwste (of minst versleten) banden op de achterste wielposities. Dit zorgt voor:
  • Betere controle bij een noodstop of in scherpe bochten.
  • Minder risico op het verlies van controle over uw voertuig, vooral op nat wegdek.
  • Een betere wegligging, vooral in moeilijke situaties, ongeacht of uw auto voor- of achterwielaandrijving heeft.
Nieuwe banden nodig? Neem dan contact op of maak een afspraak.
Klanten vertellen
Klanttevredenheid, daar gaan wij voor! Klanten beoordelen ons met een 9,0! Wat vond u van uw bezoek aan onze garage? We horen het graag!
Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

Bel ons via 
0572-372200 of mail naar info@autobedrijftenhave.nl

Met vriendelijke groet,
Marco en Marga ten Have

Uw auto op de 1e plaats
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.