Onderwerp: Nieuws van AutoFirst ten Have

Het jaar om te besparen op uw autokosten.
U bent meer dan welkom
Beste klant,

Het nieuwe jaar is alweer een aantal weken onderweg. Misschien is één van uw voornemens voor 2020 wel om zuiniger met energie en bewuster met ons milieu om te gaan. Maar hoe pakt u dat aan? In deze eerste nieuwsbrief van 2020 leest u hoe u een steentje kunt bijdragen. Vaak een kleine moeite, goed voor het milieu (zeker als we het met z’n allen doen) en het levert ook nog eens een besparing op in uw portemonnee.

Wij wensen u veel leesplezier!
Namens AutoFirst Ten Have
Hoe het anders ook kan
Het Nieuwe Rijden
Al wel 10 jaar bestaat de website ‘Het Nieuwe Rijden’. Nieuw, al meer dan 10 jaar, zult u zich misschien afvragen. Ik (Marga) heb het gecontroleerd, de site is door de jaren heen steeds aangepast en zeker de moeite waard om te bekijken. Op de site vindt u rijtips en informatie over de nieuwste auto-aandrijftechnieken en de vele verschillende brandstoffen. Met ‘Het Nieuwe Rijden' kan iedereen bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en tegelijk veel geld besparen aan brandstof én aan onderhoudskosten en slijtage van de auto.

Bandenspanning
Geld besparen door de bandenspanning te controleren
De juiste bandenspanning is erg belangrijk. We geven u 3 redenen:
  1. Meer veiligheid. Zachte banden hebben tot gevolg dat uw auto minder grip heeft op het asfalt. Dit betekent een langere remweg en een hogere slipkans en dus meer kans op schade (of erger).
  2. Lager brandstofverbruik. Voldoende lucht in de banden zorgt voor een lager brandstofverbruik.
  3. Minder slijtage. Als uw banden 20% te zacht zijn, dan verkort u de levensduur met een kwart. In plaats van 80.000 kilometer rijdt u dan nog maar 60.000 kilometer met een set banden.
Twijfelt u aan de spanning van uw autobanden? Laat deze dan even controleren, u kunt hier zo voor langsrijden. Tip: Vergeet ook niet uw reservewiel te controleren.
Airco
Gebruik de airco verstandig
Wat kunt u doen om de hoge kosten van de airco in de hand te houden?
  1. Zet de airco niet in de laagste stand, maar rond de 22 graden. Hoe kouder, hoe meer brandstof u verbruikt.
  2. Beperk het verschil met de buitentemperatuur tot maximaal 5 graden.
  3. Rijd niet met open ramen. Door de hogere luchtweerstand stijgt het energieverbruik met 10%.
  4. Gebruik de airco alleen als het echt nodig is (maar minimaal 1x per week 10 minuten om storingen te voorkomen).
Met deze tips kunt u aanzienlijk besparen op het energieverbruik van de airco en toch genieten van een fijn klimaat in uw auto.
Versnelling
Rijd in de juiste versnelling
De campagne van de overheid om bij 80 km/u in de vijfde versnelling te rijden zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Het loont echt om op tijd naar een hogere versnelling te schakelen als u harder rijdt. Rijd verder zo veel mogelijk met een constante snelheid met een laag toerental in de hoogste versnelling. De richtlijn is om bij 50 km/u in de vierde versnelling te rijden en bij circa 80 km/u naar de vijfde versnelling te schakelen.
Andere auto aanschaffen
Graag helpen we u bij het aanschaffen van een andere of nieuwe auto. Vaak komen klanten met een plaatje van een occasion op internet en vragen advies aan Marco. Marco belt, denkt mee en onderhandelt om zo voor u de beste deal te sluiten. Het voordeel voor u is dan, als u eventueel de auto via ons koopt, u recht heeft op BOVAG garantie bij ons. Op deze site vindt u de top 10 zuinige benzine auto’s, en hier vindt u advies over elektrische/hybride auto’s. Denkt u nu dat is boven budget, u kunt ook leasen, en ook dat kan bij ons.
Klanten vertellen
Klanttevredenheid, daar gaan wij voor! Klanten beoordelen ons met een 9,0! Wat vond u van uw bezoek aan onze garage? We horen het graag!
Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

Bel ons via 
0572-372200 of mail naar info@autobedrijftenhave.nl

Met vriendelijke groet,
Marco en Marga ten Have

Uw auto op de 1e plaats
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.