Onderwerp: Nieuws van AutoFirst ten Have

Top 10 | Voorkom pech langs de weg | tips van onze monteurs
Volg ons op:
Facbook
We horen bij de beste 10
Onlangs waren Marco en ik (Marga) uitgenodigd in het BOVAG huis in Bunnik. Ik had ons opgegeven zonder dat Marco, John en Bas het wisten voor de verkiezing van het BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het jaar. En ja, het is bekend geworden dat we bij de beste 10 van Nederland horen!!!

PS: Dit was niet zonder u gelukt, heel erg bedankt.
Pech langs de weg
Voorkom stress langs de weg door pech
Gaat u binnenkort met de auto op vakantie? Laat dan voor vertrek een onderhoudsbeurt uitvoeren. Veel pechgevallen gebeuren namelijk in de zomer. Pech kan natuurlijk niet altijd worden voorkomen, maar ook zaken als verborgen foutmeldingen in de software worden gecontroleerd tijdens een onderhoudsbeurt. Zo gaat u met maximale zekerheid op pad.

Dit is de
Top 5 van meest voorkomende pechgevallen tijdens de vakantie en zijn te voorkomen door goed onderhoud:

1. Een lege accu
2. Niet goed werkende dynamo
3. Problemen met de versnellingsbak
4. Koelproblemen
5. Vermogensverlies van de auto

Ga goed voorbereid op pad en maak vandaag nog een afspraak voor een onderhoudsbeurt.
Plan makkelijk en snel online
U kunt in de werkplaatsplanning kijken, een dag kiezen en zelf een werkplaatsafspraak online plannen. De plankalender geeft automatisch weer wanneer er ruimte is in de werkplaats. Hierdoor kunt u dag en nacht een afspraak maken.
Handrem of versnelling
Auto op de handrem of in de versnelling?
Wat is nu de beste manier om een geparkeerde auto achter te laten: op de handrem, in de versnelling of beide? Sommige garagehouders adviseren de auto in de versnelling te parkeren om uw remmen te sparen. Wat zegt de deskundige?

Uw auto parkeren doet u met een aangetrokken handrem. Die is daarvoor ontworpen en dusdanig op zijn taak berekend, dat uw remmen er niet mee worden belast. Tegenwoordig zijn er modellen die een automatische handrem hebben. Deze wordt ingeschakeld zodra de auto wordt uitgezet.

Twijfelt u aan de staat van uw remmen? Neem even contact op en laat ze controleren. Veiligheid voor alles!

Zomer en regen
Zomer en regen, geen fijne combinatie
Goed zicht begint met een schone ruit. Snel even de ruitenwissers aan om al die vliegjes eraf te halen en vervolgens is er helemaal niets meer te zien. Herkent u dit? Zorg dat de conditie van de ruitenwissers in orde is! Om goed zicht te garanderen, is het verstandig om uw ruitenwissers regelmatig te controleren en bij slijtage te vervangen. Check ook gelijk de ruitensproeiervloeistof.

Kom even langs, dan controleren wij het direct voor u.

ServiceBook: uw digitale onderhoudsboekje
Een compleet en eenvoudig overzicht van de onderhoudshistorie en het serviceplan van uw auto? Dat is vanaf nu mogelijk met de ServiceBook-app. Vanuit de app maakt u simpel een werkplaats afspraak en ziet u in een oogopslag het serviceplan van uw auto op uw smartphone. Lees verder en meldt u aan voor uw servicebook.

Laat u het ons weten?
Klanten vertellen
Klanttevredenheid, daar gaan wij voor! Klanten beoordelen ons met een 8,9! Wat vond u van uw bezoek aan onze garage? We horen het graag!
Profieldiepte
Ga niet met 2 mm profiel op vakantie
Met behulp van de Tread Wear Indicator (TWI), ook wel de bandenslijtage-indicator, kunt u tegenwoordig ook gemakkelijk zelf de profieldiepte van de banden checken. De indicator is een blokje rubber van precies 1,6 mm dat zich in de hoofdgroeven van de banden bevindt. Begint dit blokje te slijten, dan voldoen uw banden niet meer aan de wettelijke norm. U riskeert een boete van wel 470 euro wanneer u met vier versleten autobanden rijdt.

NB: De wettelijke minimale profieldiepte in Europa is 1,6 mm. Het is echter raadzaam om zomerbanden bij uiterlijk 2 mm te vervangen.

Weet u niet zeker of uw banden nog voldoende profiel hebben? Rij dan even langs, we checken het gratis voor u.

Tips monteur
Tips van onze monteur
Gaat u binnenkort met de auto op vakantie, bekijk dan deze tips van onze monteur.

Tip: Bespaar kosten door bij ons een fles motorolie aan te schaffen. Deze is bij ons vaak 50% goedkoper dan in het buitenland en u weet dan zeker dat u de juiste olie heeft.

Tip: Zorg dat u weet waar uw reserveband is en dat deze op spanning is.

Tip: Geen reserveband? Controleer dan de houdbaarheidsdatum van de reparatiekit.

Tip: Zorg dat u uw reservesleutel niet vergeet.

Tip: Denk aan uw reisverzekering.

Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

Bel ons via 
0572-372200 of mail naar info@autobedrijftenhave.nl

Met vriendelijke groet,
Marco en Marga ten Have

LikeTwitterForward
Uw auto op de 1e plaats
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.