Onderwerp: Nieuws van AutoFirst ten Have

Vakantiespecial, een goede voorbereiding voorkomt veel stress
Volg ons op:
Facbook
Bandenspanning is anders tijdens de vakantie
Een volgeladen auto, eventueel met caravan of bagagekar erachter, vraagt extra aandacht voor de bandenspanning. Zorg dat deze juist is en vooral niet te laag. Dit kost namelijk extra brandstof, de banden slijten sneller én het is minder veilig.

Controleer de bandenspanning altijd als de banden koud zijn, dus als er nog niet gereden is. Zijn uw banden bij het opmeten warm en is de bandenspanning hoog, laat de lucht er dan niet uitlopen. Het is normaal dat de spanning oploopt zodra de banden warm worden. Twijfelt u? Kom dan even langs, het is zo gecontroleerd. Controleer ook de bandenspanning van uw aanhangwagen of caravan

De actie is voorlopig gestopt
Maar: we hebben weer een aantal Lemelerveldse ondernemers benaderd om mee te doen met de actie, maar AVIA heeft nog niet alle logo's van deze ondernemers ontvangen. Dus konden er ook nog geen plaatjes voor Facebook en geen posters gemaakt worden.

 Links en rechts hebben we gehoord dat u de actie leuk vindt, dus het zou fijn zijn als we nog een tijdje door kunnen gaan. Zodra er genoeg bedrijven meedoen, gaat de actie weer verder en leest u dat op Facebook en plakken we weer posters op de pomp.

De winnaar van de maand April is bekend en heeft de prijs in ontvangst genomen!
Verwijderde roetfilter is apk-afkeurpunt vanaf 2018
Roetfilter
Het verbod op het verwijderen van roetfilters bij dieselauto's gaat in op 1 juli 2017, met een overgangsperiode van een klein jaar. Vanaf 20 mei 2018 worden dieselauto's met een af-fabriek roetfilter, maar dat is verwijderd of niet functioneert, afgekeurd bij de apk. De controle bij de apk zal vooralsnog alleen visueel zijn, maar zodra er een besluit is genomen over het te gebruiken meetmiddel, moet een tailpipemeting uitsluitsel geven over de aanwezigheid en werking van het filter. 
 
Heeft u vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op.
Laat u het ons weten?
Klanten vertellen
Klanttevredenheid, daar gaan wij voor! Klanten beoordelen ons met een 9,4! Wat vond u van uw bezoek aan onze garage? We horen het graag!
Tips voor het rijden in de bergen
Rijden in de bergen
De zomer is weer in aantocht en veel mensen hebben inmiddels vakantieplannen gemaakt. Heeft u plannen om deze zomer met de auto richting of misschien zelfs in de bergen te rijden, zorg dan dat u goed voorbereid bent. Een ongeluk zit in een klein hoekje. 

Lees onze tips hoe u ongelukken kunt voorkomen en zo veilig mogelijk in de bergen rijdt.
Het belang van de juiste kogeldruk
Kogeldruk
Bij het gebruiken van een trekhaak heeft de auto te maken met 2 krachten. Horizontale kracht, dit is het gewicht dat het voertuig moet trekken, en de verticale kracht, dit is het gewicht waarmee de trekhaak, dus ook de auto, belast wordt. In dit artikel leest u hoe belangrijk het is om rekening te houden met de verticale kracht, ook wel kogeldruk genoemd.
Zorg voor volledig zicht vanuit de auto
Goed zicht
Er ontstaan geregeld ongelukken omdat bestuurders hun medeweggebruikers over het hoofd zien. Zorg daarom dat u altijd volledig zicht hebt vanuit de auto en reinig regelmatig de voor- en achterruiten. Let op: vergeet niet om óók de buitenspiegels schoon te maken. Hoe klein ze ook zijn, ze zijn van onschatbare waarde en moeten u te allen tijde helder zicht bieden.
 
Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

Bel ons via 
0572-372200 of mail naar info@autobedrijftenhave.nl

Met vriendelijke groet,
Marco en Marga ten Have

Voor al uw auto onderhoud, reparatie en occasions!
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.