Onderwerp: Nieuws van AutoFirst ten Have

Banden, het enige stukje contact met de weg
Volg ons op:
Facbook
Wat is TPMS?
TPMS
Het bandenspanningscontrolesysteem (Tyre Pressure Monitoring System)
heeft elektronische sensoren die continu de bandenspanning registreert. Dit is sinds 1 november 2014 verplicht voor alle nieuw geregistreerde auto's. Zodra de bandenspanning van een van de banden te hoog of te laag is, krijgt de bestuurder automatisch een melding op het dashboard dat er iets mis is. Rijden met de juiste bandenspanning heeft als voordeel lagere brandstofkosten en minder bandenslijtage.
 
Twijfelt u aan de bandenspanning van uw auto? Rij dan even langs, we controleren het direct voor u.
Win een waardebon van 75 euro
Mail na iedere tankbeurt het stationsnummer en ticketnummer dat op uw bon staat
naar lemelerveld@aviaxpress.nl en doe mee!
Winnaars worden bekend gemaakt op de Facebookpagina van Autobedrijf ten Have! 


De winnaar van de maand februari is bekend en heeft de prijs in ontvangst genomen!
Wanneer gaan banden aquaplanen?
Aquaplaning
Dit wordt bepaald door de profieldiepte en de hoeveelheid water op de weg. Een simpele vuistregel: hoe meer water op de weg en hoe geringer het restprofiel in de banden, des te sneller het wegcontact verloren gaat. Het wettelijke voorschrift dat het profiel minimaal 1,6 millimeter diep moet zijn, schiet in feite behoorlijk tekort. Er is namelijk weinig voor nodig om de ondiepe kanalen in een versleten profiel te laten overlopen. Doorrijden totdat de wettelijke profielgrens is bereikt, is dus onverstandig.

Laat u het ons weten?
Klanten vertellen
Klanttevredenheid, daar gaan wij voor! Klanten beoordelen ons met een 9,4! Wat vond u van uw bezoek aan onze garage? We horen het graag!
Ze mogen er weer bijna op: de zomerbanden
Bijna weer tijd voor de bandenwissel
We staan weer aan de vooravond van de wisseling van winterbanden naar zomerbanden. Plan tijdig uw afspraak in en voorkom lange wachttijden. Waarom tijdig de zomerbanden monteren? De belangrijkste redenen:
 
Boven de 7 graden meer grip ten opzichte van winterbanden
Boven de 7 graden betere wegligging ten opzichte van winterbanden
Winterbanden slijten sneller bij hogere temperaturen
Een tijdige wissel voorkomt wachttijden
Doe het niet, je bespaart er niets mee
Rijd niet te lang op winterbanden door
Zoals bekend, presteert een winterband het beste bij lage temperaturen of op een besneeuwd wegdek. Bij warm weer is een winterband juist nadelig; bij een noodstop bijvoorbeeld is de remweg op droog wegdek aanzienlijk langer. Bij temperaturen boven de 7 graden is juist een goede zomerband geschikt. Ook als u rijdt op een nat wegdek.
 
Kortom, laat u niet verleiden tot het doorrijden op winterbanden en kies voor veiligheid door op zomerbanden verder te gaan.
Hoe lang gaat een autoband mee?
Levensduur band
Een band bestaat uit verschillende soorten rubber en vele andere materialen. Al deze materialen verouderen naarmate de jaren verstrijken en soms kan er sprake zijn van een onderhuidse beschadiging. De veroudering van een band is dus niet alleen afhankelijk van de leeftijd, maar ook van andere factoren zoals het aantal gereden kilometers, de rijstijl en de bandenspanning.
 
Ons advies: als de minimale profieldiepte zes jaar na de eerste ingebruikname (dus niet na de productiedatum) nog niet is bereikt, laat de banden dan jaarlijks door ons controleren. Zijn de banden tien jaar of langer in gebruik, dan is vervanging aan te raden.
 
Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

Bel ons via 
0572-372200 of mail naar info@autobedrijftenhave.nl

Met vriendelijke groet,
Marco en Marga ten Have

Voor al uw auto onderhoud, reparatie en occasions!
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.