Onderwerp: Nieuws van AutoFirst ten Have

Wij wensen u fijne feestdagen en veilige kilometers
Volg ons op:
Facbook
Aan het einde van het jaar willen wij u bedanken voor het plezierige contact en het vertrouwen dat u ons heeft gegeven. Ook in het nieuwe jaar staan onze medewerkers weer met veel plezier en enthousiasme voor u klaar!

Wij wensen u fijne feestdagen en een geweldige jaarwisseling!

Namens John, Bas, Marco en Marga van Autofirst ten Have.
Remmen is toch best belangrijk
Versleten remblokken
Net als bij de fiets worden de remblokken van een auto tijdens het remmen tegen een remschijf gedrukt. Het gevolg is dat er elke keer een miniem laagje afslijt, waardoor de remblokken dunner worden. Als de remblokken de minimum dikte hebben bereikt, is het tijd deze te vervangen. De levensduur wordt bepaald door het soort ritten. Maakt u veel lange autoritten en staat u niet elke keer bovenop de rem, dan gaan de remblokken veel langer mee dan wanneer u veel stadsritten maakt.
 
Wilt u weten of de remblokken van uw auto aan vervanging toe zijn? Maak dan online een werkplaatsafspraak.     
Win een waardebon van 75 euro
Mail na iedere tankbeurt het stationsnummer en ticketnummer dat op uw bon staat
naar lemelerveld@aviaxpress.nl en doe mee!
Winnaars worden bekend gemaakt op de Facebookpagina van Autobedrijf ten Have! 


De winnaar van de maand november is bekend en heeft de prijs in ontvangst genomen!
Te veel olie kan extra schade veroorzaken
Te veel olie is niet goed
Even snel nog een liter olie van de bouwmarkt of de winkel om de hoek aan de motor toevoegen? Dit kan een hoop extra schade veroorzaken en veel kosten met zich meebrengen! Bij te veel olie krijgen de olie-afdichtingen namelijk te veel druk, waardoor deze kunnen gaan lekken. Meestal is het verschil tussen het minimum- en maximumniveau op de peilstok een liter. Kijk daarom altijd goed naar het oliepeil, voordat u extra olie toevoegt aan de motor.

Twijfelt u of het oliepeil juist is? U kunt altijd even langsrijden, we controleren het graag voor u.
Op de dagen rond kerst en oud & nieuw hebben wij aangepaste openingstijden. Houdt u hier rekening mee als u ons een bezoek brengt?

Zaterdag 24 december en
zaterdag 31 december sluiten wij om 12.00 uur. De werkplaats is beide dagen gesloten. Ook op beide kerstdagen en op nieuwjaarsdag zijn wij gesloten.

Maandag 2 januari staan wij weer voor u klaar!
Flitsmeister, de app voor verkeersinformatie en flitserwaarschuwingen
Flitsmeister
Met realtime verkeersinformatie waarschuwt Flitsmeister u onder andere voor mobiele flitsers, flitspalen, vertragingen, wegwerkzaamheden, ongevallen, stilstaande voertuigen en naderende ambulances.
 
Als u veel onderweg bent met de auto is Flitsmeister een handige app. U kunt de app gratis downloaden en hiermee uzelf en anderen helpen bij het veiliger, gemakkelijker en voordeliger maken van het rijden op de weg.
Let op: onnodig seinen kost u € 90
Seinen
Bij het ‘geven van signalen op niet toegestane wijze’ riskeert u een boete van maar liefst
€ 90,-! Uw tegenliggers wijzen op bijvoorbeeld een snelheidscontrole mag dus niet! Het seinen met groot licht mag alleen als er gevaar dreigt, bijvoorbeeld als u een spookrijder ziet of een auto ziet rijden zonder licht.
 
Is de verlichting van uw auto helemaal in orde? Controleer deze gelijk even en laat de verlichting repareren als deze defect is. Wel zo veilig voor u en uw medeweggebruikers.
Slecht zicht wordt duur betaald
Slecht zicht
Nu de temperaturen weer flink gedaald zijn, moeten de autoruiten weer gekrabd worden. Hoe vervelend het ’s morgens soms ook is, goed krabben is belangrijk voor uw veiligheid en die van uw medeweggebruikers! Neem ook de zijramen, achterruit en spiegels mee. U voorkomt hiermee onnodig risico en daarnaast een boete van wel 360 euro!
Voor al uw auto onderhoud, reparatie en occasions!
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.