Onderwerp: Nieuws van AutoFirst ten Have

Nieuws en info | Bekijk de e-mail online
Volg ons op:
Facbook
30 procent meer aanrijdingen na zomervakantie
30% meer aanrijdingen na zomervakantie
Na de zomervakantie stijgt het aantal claims van automobilisten na aanrijdingen met een voetganger of fietser met ruim 30 procent. Dit blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) die het gehele jaar de schadeclaims van automobilisten als gevolg van aanrijdingen bijhoudt. Samen met Veilig Verkeer Nederland roept het Verbond van Verzekeraars automobilisten op om alert te zijn op kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals naar schoolgaande kinderen.
Win een waardebon van 75 euro
Mail na iedere tankbeurt het stationsnummer en 
ticketnummer dat op uw bon staat naar lemelerveld@aviaxpress.nl 

De winnaar van de maand augustus  is bekend en heeft de prijs in ontvangst genomen
Vraag van een klant: kan een voorruit verbrijzelen?
Nee, dat kan niet. Een voorruit bestaat tegenwoordig uit gelaagd glas. Dit betekent dat de autoruit is gemaakt van twee dunne glaslagen met daartussen een stevige laag folie. Deze folie zorgt ervoor dat een voorruit niet helemaal verbrijzelt als er schade ontstaat. Goed om te weten: de zij- en achterruiten van een auto zijn gemaakt van gehard glas. Die verbrijzelen wél bij schade en moeten daarom altijd vervangen worden.
 
Heeft u ruitschade? Neem dan snel contact met ons op en laat uw ruit vakkundig repareren of, indien nodig, vervangen.
Ruitschade herstel
ruit herstel
Voor ruitschade herstel kun u bij ons terecht, het maakt niet uit bij welke maatschappij u verzekert bent. We zijn B2B partner van Glass Connect geworden. Dat betekent dat de factuur van de reparatie van een sterretje door ons tot het geheel vervangen van uw voorruit door uw verzekering via Glass Connect vergoed wordt zoals in uw polis voorwaarden staat.
Voor een veilig gevoel
Uit de verschillende controles die we de afgelopen tijd hebben uitgevoerd, is gebleken dat auto’s het vooral op de volgende vijf punten kunnen laten afweten:
 
    Bandenprofiel: de banden zijn te glad om veilig te rijden
    Verlichting: de lampen zijn stuk of geven onvoldoende licht
    Ruitenwissers: de bladen zijn versleten of geven strepen
    Accu: deze geeft te weinig spanning om te kunnen starten in de winter
    Koelvloeistof: deze kan bij vorst bevriezen
 
Gaat u ook voor zekerheid? Doe de controle zelf of maak snel een afspraak.

Het hoe en wat over accuvloeistof
Het hoe en wat van accuvloeistof
Accuvloeistof zit in de accu en is zwavelzuur dat met gedestilleerd water is verdund. Dit mengsel wordt in een drooggeladen accu gegoten voordat deze voor de eerste keer gebruikt wordt. Daarna moet het accuvloeistofniveau regelmatig gecheckt worden.
 
Is het niveau te laag, dan moet er gedestilleerd water (dus géén accuvloeistof) worden bijgevuld. Het niveau moet zich altijd bevinden tussen de aangegeven minimum- en maximumstreep. Ook bij een onderhoudsvrije accu kan het geen kwaad om zo nu en dan het accuvloeistofniveau te (laten) controleren.
 
Twijfelt u en wilt u het laten controleren? Rij gerust even langs.
ANWB opzeggen? Bespaar geld!
Als de auto goed onderhouden is bij ons, dan ontvangt u de AutoFirst MobiliteitsGarantie. Hierdoor is het zonde om veel geld te betalen voor een 2e pechhulp service, zoals de ANWB Wegenwacht.
 
U kunt de Wegenwacht Service zelf opzeggen via de ANWB Leden Service. Uw behoudt uw lidmaatschap, het is alleen uw Wegenwacht Service die u opzegt.

Voor al uw auto onderhoud, reparatie en occasions!
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.