Onderwerp: Nieuws van AutoFirst Ten Have

Tips en nieuws rondom uw auto en het gebruik hiervan
Volg ons op:
Facbook
Voor als de scholen binnenkort beginnen
Dode hoek
Heeft u uw (klein-)kind al uitgelegd wat de dode hoek inhoudt? Duidelijker dan op deze foto kunt u een dode hoek bij een vrachtwagen niet aantonen.

Dit is het zicht mét alle bekende spiegels (dode hoek, trottoir- en frontspiegel). Alle personen op de foto zijn NIET zichtbaar voor de chauffeur. Iets om het over te hebben met uw (klein)kind als ouder, opa of oma.

Plan makkelijk en snel online
U kunt in de werkplaatsplanning kijken, een dag kiezen en zelf een werkplaatsafspraak online plannen. De plankalender geeft automatisch weer wanneer er ruimte is in de werkplaats. Hierdoor kunt u dag en nacht een afspraak maken.
Kosten besparen?
Kosten besparen
De rolweerstand van een band heeft een aanzienlijke invloed op het verbruik van uw auto. Voor een gunstig brandstofverbruik is de juiste bandenspanning van groot belang, maar minstens zo belangrijk is de juiste uitlijning van de autobanden. Aan de volgende kenmerken kunt u herkennen wanneer de banden uitgelijnd moeten worden:

• buitensporige of onregelmatige bandenslijtage
• de auto trekt naar links of naar rechts
• het stuurwiel trilt en/of schudt
• het stuurwiel staat niet recht bij het rechtuit rijden

Twijfelt u of uw banden goed zijn uitgelijnd, maak dan een afspraak. We controleren het graag voor u.

ServiceBook: uw digitale onderhoudsboekje
Een compleet en eenvoudig overzicht van de onderhoudshistorie en het serviceplan van uw auto? Dat is vanaf nu mogelijk met de ServiceBook-app. Vanuit de app maakt u simpel een werkplaats afspraak en ziet u in een oogopslag het serviceplan van uw auto op uw smartphone. Lees verder en meldt u aan voor uw servicebook.

Laat u het ons weten?
Klanten vertellen
Klanttevredenheid, daar gaan wij voor! Klanten beoordelen ons met een 9,4! Wat vond u van uw bezoek aan onze garage? We horen het graag!
Top 3 afkeurpunten tijdens de APK
Top 3 afkeurpunten APK
De APK is een momentopname: hoe staat uw auto ervoor op het moment dat deze wordt aangeboden voor de Algemene Periodieke Keuring. Auto’s worden gecheckt op tal van punten. Een top 3 van punten waarop auto’s veelal afgekeurd worden:

1. Onvoldoende profiel op de banden. Let op: het wettelijk minimum is 1,6 mm gemeten over 75% van het oppervlak. Echter, dit is gezien de natte dagen niet aan te bevelen.

2. Stofhoes van de aandrijfas dicht niet af. Wanneer er vuil en water in kan komen, slijten de draaiende delen snel en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

3. De slechte werking/toestand van verplicht licht en/of retroreflector. Wanneer er lampjes kapot zijn of een retroreflector niet naar behoren functioneert, wordt uw auto afgekeurd.

Is uw auto toe aan de APK, maak dan online een afspraak.

Terug van vakantie? Een tweetal tips…
Terug van vakantie
Bent u met de auto op vakantie geweest? Dan hebben wij voor u een tweetal tips waarmee u kosten bespaart én veilig blijft rijden:

1. Check bij terugkomst de bandenspanning van uw auto. Een juiste bandenspanning is veiliger en scheelt al snel 5-10% brandstof.
2. Haal de dakkoffer en/of dakdragers snel van de auto af. Dit scheelt al gauw 10% in de brandstofkosten.

Wilt u de bandenspanning laten controleren? Rij dan even langs, we kunnen het direct voor u checken.
Vraag van een klant: waarom moet het interieurluchtfilter vervangen worden?
Interieurluchtfilter
Het interieurfilter zuivert de lucht die via de ventilatieopeningen de auto binnenkomt. Het filter zuivert dus de lucht die u en uw passagiers inademen. Een van de gevolgen van een vervuild filter, naast onzuivere lucht, is het beslaan van de ruiten doordat de lucht in de auto te vochtig blijft. De vuildeeltjes in het filter kunnen gaan reageren op deze luchtvochtigheid en resulteren in onaangename luchtjes in de auto.

Wanneer u last heeft van hooikoortsklachten dan kunt u er zeker baat bij hebben als het interieurfilter met regelmaat vervangen wordt.

Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

Bel ons via 
0572-372200 of mail naar info@autobedrijftenhave.nl

Met vriendelijke groet,
Marco en Marga ten Have

Voor al uw auto onderhoud, reparatie en occasions!
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.