Onderwerp: ☃ Voorbereid de winter in met AutoFirst ten Have

Wanneer is uw auto toe aan de APK en schade door steenmarters
Volg ons op:
Facbook
Schade door steenmarters
Steenmarters en autoschade
De steenmarter zorgt op steeds meer plaatsen voor overlast, zo ook in de auto. Als er een steenmarter onder de motorkap zit, is bijna geen enkele kabel veilig voor zijn beten. Doorgeknaagde slangen kunnen ook leiden tot weigeren van de remmen, wat levensgevaarlijk is!

Steenmarters zijn te verjagen door het monteren van een marteralarm. Wilt u dit ook, neem dan contact met ons op.
We kunnen niet wachten.
De aanleg van de Transportweg is weer een stukje dichterbij. Mestebeld Trucks heeft het terrein waar de weg moet komen, ontruimt. De gemeente heeft wat oranje paaltjes neergezet. Het hekwerk moet nog weg en dan kan er met de aanleg van de weg begonnen worden. We kunnen niet wachten. De voorbereiding is goed en lang geweest, dus nu zal het wel heel snel gaan (hopelijk).
Plan makkelijk en snel online
U kunt in de werkplaatsplanning kijken, een dag kiezen en zelf een werkplaatsafspraak online plannen. De plankalender geeft automatisch weer wanneer er ruimte is in de werkplaats. Hierdoor kunt u dag en nacht een afspraak maken.
Wanneer APK keuren?
Wanneer is uw auto toe aan de APK?
Het is belangrijk om te weten wanneer de auto APK goedgekeurd moet zijn. Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. De volgorde is:

• Benzine- en/of elektromotor: 1e APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar en daarna elk jaar.
• Diesel of gas: 1e APK na 3 jaar en daarna elk jaar.

ServiceBook: uw digitale onderhoudsboekje
Een compleet en eenvoudig overzicht van de onderhoudshistorie en het serviceplan van uw auto? Dat is vanaf nu mogelijk met de ServiceBook-app. Vanuit de app maakt u simpel een werkplaats afspraak en ziet u in een oogopslag het serviceplan van uw auto op uw smartphone. Lees verder en meldt u aan voor uw servicebook.

Laat u het ons weten?
Klanten vertellen
Klanttevredenheid, daar gaan wij voor! Klanten beoordelen ons met een 8,9! Wat vond u van uw bezoek aan onze garage? We horen het graag!
Interieurluchtfilter
Vervang regelmatig het interieurluchtfilter
Nu de meeste pollen uit de lucht zijn, is het verstandig om het vervuilde interieurfilter van uw auto te laten vervangen. Het interieurfilter filtert pollen, stof, vet, roetdeeltjes en geuren uit de binnenstromende lucht. Een goede luchtkwaliteit is wel zo prettig!
Het is aan te bevelen om het interieurfilter regelmatig te vervangen. Daarnaast raden wij een antibacteriële behandeling van de luchtkanalen van het aircosysteem aan. U voorkomt hiermee nare geurtjes die veroorzaakt worden door bacteriegroei in de aircoverdamper.  

Bandenspanningslampje
Waarom brandt het bandenspanningslampje?
Dit oranje lampje is van het controlesysteem voor de bandenspanning. Als dit lampje gaat branden, is er geen reden tot paniek. De lagere buitentemperatuur zorgt ervoor dat de lucht in uw banden koud wordt. Koude lucht krimpt, de bandenspanning zakt en het controlelampje gaat branden.
In sommige gevallen zal het lampje na enige tijd weer uitgaan, omdat de lucht in uw banden warmer wordt en uitzet. Het lampje gaat zeker uit als de bandenspanning weer op peil wordt gebracht. Dit kunnen wij voor u doen, rij hiervoor gewoon even langs.
Bladeren verwijderen
Vrij van bladeren
Zorg ervoor dat de watervangbak (de ruimte tussen voorruit en motorruimte) altijd vrij is van bladeren. Als bladeren zich ophopen kunnen de afwateringskanalen verstopt raken, waardoor bij regen eerst de watervangbak en daarna de auto volloopt met water. Als je pech hebt kan dit water elektrische componenten in de auto beschadigen, waardoor de auto rare dingen of juist helemaal niets meer doet.

Geeft uw auto storingen, of voelt uw auto aan de binnenkant vochtig aan? Rij dan even langs of neem contact op.


Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

Bel ons via 
0572-372200 of mail naar info@autobedrijftenhave.nl

Met vriendelijke groet,
Marco en Marga ten Have

LikeTwitterForward
Uw auto op de 1e plaats
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.