Onderwerp: Nieuws van Gert-Jan

Niet doorrijden | Zware tijden | Doelwit | Koeling | Hoofdsteunen | Selectie
Nieuwsbrief april 2018
Rij niet door op winterbanden
bespaar kosten
Bij hogere temperaturen besparen zomerbanden geld. Wie tijdens de zomer doorrijdt op winterbanden kan tot 20% hogere slijtage ondervinden en tot 5% meer brandstof verbruiken. Daarnaast zijn de remprestaties van winterbanden zo'n 30% minder dan die van zomerbanden bij een hogere buitentemperatuur.

Heeft u uw winterbanden nog niet gewisseld? Plan dan nu een afspraak in. 


Ruitenwissers hebben het zwaar gehad
even controleren
Heeft u afgelopen winter geprobeerd om met uw ruitenwissers net dat dunne laagje ijs van uw ruit weg te krijgen? Of, terwijl ze vastgevroren zaten, toch de ruitenwissers aangezet? Misschien heeft u onlangs nog geprobeerd om uw voorruit schoon te vegen, terwijl er geen vloeistof meer in het reservoir zat.

Kortom, de ruitenwissers hebben een zware tijd achter de rug! Laat ze even controleren en ga veilig het voorjaar in.

Bij mooi weer kan uw auto doelwit zijn
voorkom doffe plekken
Als er vogelpoep op uw autolak zit dan kunt u deze het beste direct verwijderen. Als vogelpoep te lang op de autolak blijft zitten dan vreet deze zich namelijk in de lak en kunnen lakbeschadigingen en doffe plekken ontstaan. Gebruik veel water en een zachte doek om de poep te verwijderen.
Het koelvloeistofniveau
Belangrijk!
Gesloten koelsysteem
Open koelsysteem
Het koelvloeistofniveau (koelvloeistofpeil) is het niveau van de koelvloeistof in het expansiereservoir van het gesloten koelsysteem. Voor een goede werking van het koelsysteem is het van belang dat dit niveau zich altijd tussen de - op de wand van het reservoir aangegeven - minimumstreep en de maximumstreep bevindt. Er zijn twee systemen mogelijk, via een gesloten systeem middels een expansiereservoir of met een open systeem dan wordt het gemeten in de radiateur zelf.

Twijfelt u? Kom dan even langs, het is zo gecontroleerd.


Gebruik de hoofdsteun op de juiste manier!
Voor uw veiligheid
Veel automobilisten hebben hun hoofdsteun niet goed afgesteld. Hierdoor is de kans op nekletsel of whiplash bij een achteraanrijding behoorlijk groot. Om dit te voorkomen is het belangrijk de hoofdsteun hoog genoeg en dicht bij het hoofd af te stellen. Het risico op een whiplash bij een aanrijding wordt zo significant kleiner.

De bovenkant van de hoofdsteun dient op gelijke hoogte te staan met de bovenkant van uw hoofd. De ondergrens is net boven oorhoogte. De afstand tussen hoofd en hoofdsteun moet zo klein mogelijk zijn, in ieder geval kleiner dan 10 cm, maar bij voorkeur kleiner dan 4 cm.

Mobiliteitscentrum JE-ES Selectie maand april 2018
Aixam Crossover Premium
 
Een Brommobiel uit voorraad. Vraag een proefrit aan of kom langs voor een vrijblijvende offerte. 

Bouwjaar 2015, 23.150 KM, Prijs € 11.495,-.

Vragen? Of kunnen we iets voor u betekenen?
Wij helpen u graag verder.

/ Bel ons via 0162-371397 of stuur uw vraag via ons Contactpagina

Met vriendelijke groet,
Gert-Jan Schapendonk

LikeTwitterForward

De Slof 1-5107 RH- Dongen
Tel: 0162-371397