Onderwerp: Nieuwsbericht van Autobedrijf Boks

Voor maximaal rijplezier.

Autobedrijf Boks

Bandenspanning is anders tijdens de vakantie

Een volgeladen auto, eventueel met caravan of bagagekar erachter, vraagt extra aandacht voor de bandenspanning. Zorg dat deze juist is en vooral niet te laag. Dit kost namelijk extra brandstof, de banden slijten sneller en het is minder veilig. 

Controleer de bandenspanning altijd als de banden koud zijn, dus als er nog niet gereden is. Zijn uw banden bij het opmeten warm en is de bandenspanning hoog? Laat de lucht er dan niet uitlopen. Het is normaal dat de spanning oploopt zodra de banden warm worden. Twijfelt u? Kom dan even langs, het is zo gecontroleerd. Of maak een afspraak.

De dode hoek in het verkeer

Uit onderzoek blijkt dat bijna 50% van de volwassenen in de dode hoek gaat staan bij grote voertuigen. Het merendeel kiest daarbij ook nog eens de meest onveilige plek bij het grote voertuig, direct naast de cabine. Levensgevaarlijk, want in bijna de helft van de dode hoek ongevallen is deze ook dodelijk. Niet voor niets dus dat het de DODE hoek wordt genoemd.

De twee vuistregels voor een veilige plek rond grote voertuigen zijn:

  • Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen.

  • Houd tenminste 3 meter afstand van grote voertuigen.

Rijdt u nog op winterbanden?

Bij hogere temperaturen besparen zomerbanden geld. Wie tijdens de zomer doorrijdt op winterbanden kan tot 20% hogere slijtage ondervinden en tot 5% meer brandstof verbruiken. Daarnaast zijn de remprestaties van winterbanden zo'n 30% minder dan die van zomerbanden bij een buitentemperatuur (vooral tijdens de zomervakantie) van zo'n 35°C.

Ook kunt u geld besparen door de bandenspanning regelmatig te (laten) controleren.

Warmte en dieren in de auto

Een stilstaande auto wordt in de zon zeer snel heet, vaak tot wel 50 graden, ook al staan de ramen een stukje open. Wanneer u een oververhitte hond in een auto aantreft, haal dan de hond eruit, overgiet het dier voorzichtig met water (niet te koud!) en overdek hem eventueel met een natte doek (ook niet te koud in verband met onderkoelingsgevaar).

Treft u een hond aan die bij warm weer achter is gelaten in een auto en volgens u lijdt onder de omstandigheden? Bel dan in eerste instantie met de politie, aangezien het een noodsituatie kan betreffen. In veel gevallen kan de politie u verder helpen.

Vraag van een klant na de aircocheck:

Wat is koudemiddel?

Koudemiddel, ook wel airco gas genoemd, is een stof dat in warmtepompen (compressor) wordt gebruikt voor het transporteren van warmte. Dit werkt via een natuurkundig basisprincipe: wanneer een vloeistof verdampt, wordt er warmte aan de omgeving onttrokken. 

Waarom moet koudemiddel bijgevuld worden? Koudemiddel is een stof dat bestaat uit zeer kleine moleculen. Het systeem raakt per jaar circa 10% van zijn vulling kwijt aan de buitenlucht. Als de druk teveel zakt, zal de werking verminderen en uiteindelijk stoppen. Voortijdig bij laten vullen is daarom het advies.

Hyundai Kona


1.6 GDI HEV Premium

Prijs rijklaar: € 25.890,-

Leaseprijs vanaf: € 251,- p.m.

SEAT Leon


1.4 TSI eHybrid PHEV FR

Prijs rijklaar: € 34.845,-

Leaseprijs vanaf: € 348,- p.m.

Mercedes-Benz CLA-Klasse


Shooting Brake 180 Business Solution AMG

Prijs rijklaar: € 31.945,-

Leaseprijs vanaf: € 310,- p.m.

Stap over op elektrisch rijden.

Autobedrijf Boks heeft een divers aanbod staan
van elektrische auto's.

Autobedrijf Boks Sterk in elk merk