Onderwerp: Nieuwsbericht van Autobedrijf Boks

Veilig de zomer tegemoet.

Autobedrijf Boks

Wij zijn geopend met:

Hemelvaartsdag donderdag 26 mei 2022 van 12.00 - 17.00 uur

2 Pinksterdag maandag 6 juni 2022 van 12.00 tot 17.00 uur

Het belang van goede banden

Banden geven u grip, optimaal remvermogen en een goede wegligging. De profieldiepte van zomerbanden speelt hierbij een grote rol. Wanneer u nieuwe zomerbanden koopt, is de profieldiepte ongeveer 8 mm. De wettelijk verplichte minimale profieldiepte is 1,6 mm. Wij adviseren u: vervang uw zomerbanden bij een profieldiepte van 2,5 mm of minder. 

Wist u dat bij een pittige regenbui zoals wij deze tegenwoordig meemaken, uw remweg met 65% afneemt? Dit bij een profieldiepte van 3 mm. Laat voor uw veiligheid uw banden even checken.

Zelf de bandenspanning controleren? Let dan goed op!

Helaas zien wij te vaak een afgebroken ventiel nadat de bandenspanning is gecontroleerd. Dit gebeurt vooral bij ventielen die de bandenspanning in de gaten houden. Veelal is de slang met verlengstuk de boosdoener. Deze moet recht op het ventiel blijven zitten en zo min mogelijk bewegen om te voorkomen dat het ventiel afbreekt. Een afgebroken ventiel kost al gauw tussen de € 80,- en € 100,-. Het controleren van de bandenspanning kan zo snel een dure controle worden.

Ons advies is dan ook: rij gewoon even langs, dan doen wij het voor u. Dit kan het beste tijdens de openingstijden van de werkplaats.

Plan op tijd uw onderhoudsbeurt of APK keuring

Het duurt nog even voordat de zomervakantie gaat beginnen. Wist u dat u de APK keuring 2 maanden eerder mag laten uitvoeren? Om te voorkomen dat de APK keuring of uw onderhoud in de vakantieperiode terecht komt, kunt u nu alvast een werkplaatsafspraak plannen. Zo voorkomt u wachttijden voor de vakantie.

Onderhoud en de vakantie

U heeft ze vast wel eens zien staan, net over de grens en dan al met pech op de vluchtstrook. Kom zelf niet voor verrassingen te staan en breng voor vertrek uw auto langs voor een onderhoudsbeurt. Veel pechgevallen gebeuren namelijk in de zomer. Pech kan natuurlijk niet altijd worden voorkomen, maar de meeste gevallen van autopech, zoals startproblemen, een defecte accu, oververhitting en airco problemen zijn vaak makkelijk te voorkomen. 

Geef uw sensoren goed zicht

De afgelopen jaren worden nieuwe auto’s steeds meer uitgerust met slimme systemen. Systemen die ervoor zorgen dat auto’s steeds meer zelf kunnen rijden, gevaarlijke situaties op tijd herkennen en ingrijpen. Om ervoor te zorgen dat de sensoren goed blijven werken, is het belangrijk dat ze vrij zicht hebben. Was daarom regelmatig uw auto! Doet u dat niet, dan is de kans aanwezig dat de diverse systemen of parkeersensoren niet goed meer werken.

Blijven de sensoren piepen op momenten dat dit niet moet en nadat deze zijn schoongemaakt, kom dan even bij ons langs voor een controle.

BMW X1

xDrive20i Executive

Prijs rijklaar: € 33.945,-

Leaseprijs vanaf: € 329,- p.m.

Peugeot 208

1.2 PureTech GT-Line

Prijs rijklaar: € 25.550,-

Leaseprijs vanaf: € 248,- p.m.

BMW 2 Serie

Active Tourer 225xe iPerformance Executive

Prijs rijklaar: € 32.950,-

Leaseprijs vanaf: € 320,- p.m.

Stap over op elektrisch rijden.

Autobedrijf Boks heeft een divers aanbod staan
van elektrische auto's.

Autobedrijf Boks Sterk in elk merk