Onderwerp: Nieuwsbericht van Autobedrijf Boks

Voor maximaal rijplezier.

Autobedrijf Boks

2e paasdag zijn wij geopend van 12.00 - 17.00 uur

U bent van harte welkom!

Koplampen en APK

Wanneer uw auto voor de APK keuring gaat, moeten de koplampen goed afgesteld staan. De lampen moeten naar voren schijnen en dus niet naar links of rechts afwijken. En, zeer belangrijk, ze moeten naar beneden schijnen, anders verblindt u uw tegenliggers. U kent de situatie zelf waarschijnlijk ook wel waarbij een auto met slecht afgestelde koplampen achter u rijdt en daardoor uw complete zicht naar achteren verblindt. Vervelend en gevaarlijk!


Zijn uw koplampen niet goed afgesteld? Wij beschikken over de juiste apparatuur om dit voor u te kunnen doen!

Bespaar op brandstof

Het is zo gemakkelijk; de achterruitverwarming aan laten staan, de airconditioning hard laten werken of de ventilator op de hoogste stand. Hoewel deze op stroom werken, moet de dynamo daar wel voor zorgen. Die geeft weer extra weerstand aan de motor die op zijn beurt weer harder moet werken. En dat kost extra brandstof. Ook gewicht zorgt voor meer brandstofverbruik. Hoe minder spullen er in de auto liggen, des te minder hard de motor hoeft te werken en dus daalt dan het verbruik.

Extra ruimte nodig?

Uw ideale auto kan nog zo klein zijn, ook u heeft wel eens behoefte aan een beetje meer ruimte. Zeker in de lente of zomer. Dat kan simpel opgelost worden. Monteer een trekhaak. Al is het maar om een fiets mee te nemen. Hoeveel extra ruimte of bagage u mee kunt nemen is uiteraard afhankelijk van het aanhangergewicht dat uw auto mag trekken. 


Heeft u nog geen trekhaak? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

1 op de 4 auto’s rijdt met één of meer versleten schokdempers

Als één of meerdere onderdelen uit de veiligheidsdriehoek (sturen, stoppen, stabiliteit) een defect vertoont dan werken andere onderdelen ook niet meer goed. Als bijvoorbeeld de schokdempers defect zijn, hebben de banden minder goed contact met de weg, werken de remmen minder efficiënt en is het moeilijker om de auto onder controle te houden.

Twijfelt u aan de schokdempers van uw auto of wilt u deze even laten controleren, kom dan langs.

Code oranje in de auto

De waarschuwingslampjes in uw auto verschillen van kleur. Deze kleuren hebben allemaal een andere betekenis om duidelijk te maken wat er fout gaat of kapot is:


  • Bij wit gaat het om een aanwijzing of aanbeveling.

  • De kleur groen betekent: dit systeem werkt naar behoren.

  • Geel en oranje zeggen: de auto zo snel mogelijk laten nakijken.

  • Rood betekent: direct actie ondernemen.


En met meer dan 60 verschillende pictogrammen die u vertellen dat er een probleem kan zijn met uw auto, is het belangrijk om goed te begrijpen wat uw auto probeert te zeggen. Heeft u een lampje gezien dat u niet kent, rij dan gerust even langs.

Audi A1

Sportback 30 TFSI

Prijs rijklaar: € 26.450,-

Leaseprijs vanaf: € 257,- p.m.

Hyundai Kona

1.6 GDI HEV Premium

Prijs rijklaar: € 25.890,-

Leaseprijs vanaf: € 251,- p.m.

Peugeot 3008

1.2 PureTech GT Line

Prijs rijklaar: € 32.300,-

Leaseprijs vanaf: € 314,- p.m.

Stap over op elektrisch rijden.

Autobedrijf Boks heeft een divers aanbod staan
van elektrische auto's.

Autobedrijf Boks Sterk in elk merk