Onderwerp: Nieuws van Gerrit Boks

Herfst, wat betekent dit voor u, uw auto en het weer?
Nieuwsbrief Autobedrijf Boks
Facbook

Achter ook zichtbaar
Veel auto's hebben automatische dagrijverlichting. Pas op! Als het mistig wordt branden de LED-strips aan de voorzijde wel, maar branden de achterlichten vaak niet (dit is merkafhankelijk, altijd even checken!). Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Rijd daarom bij slecht weer en mist altijd met het dimlicht aan.
Goed werkende accu
Accu
Ook in de herfst kan het ineens heel koud worden. Zorg daarom voor een goed werkende accu. Dat bespaart u heel wat ellende bij het starten na een koude nacht. Accu's kunnen niet zo goed tegen kou. Is uw accu ouder dan vijf jaar, dan kunt u deze beter vervangen. Laat bij twijfel de accu even door ons testen, het is een kleine moeite.
Wanneer de winterbanden eronder?
In het najaar kan het weer plotseling omslaan naar regen, kou of sneeuw. Zorg er daarom voor dat u op tijd uw zomerbanden wisselt naar winterbanden. Bladeren op de weg en heftige regenval zorgen voor gevaarlijke situaties en extra slipgevaar. Ga goed voorbereid op weg. Bij temperaturen onder de 7°C presteren winterbanden nu eenmaal beter dan zomerbanden. En dat is veiliger!
Herfst betekent ook laagstaande zon
Laagstaande zon
In het najaar staat de zon vaak laag precies rond het spitsuur, zowel tijdens de ochtendspits als in de middag. Dit kan erg vervelend en gevaarlijk zijn tijdens het autorijden. Zorg er daarom voor dat er altijd een zonnebril (op sterkte indien nodig) in de auto ligt. Ook de zonneklep in uw auto kan helpen. Het klinkt misschien vreemd, maar juist bij een laagstaande herfstzon is de verlichting van uw auto extra belangrijk. Hierdoor bent u veel beter zichtbaar voor andere weggebruikers, zelfs als zij verblind worden door de zon.

Check regelmatig of de verlichting van uw auto nog goed werkt. Is er een lamp kapot, neem dan contact met ons op of maak een afspraak. 
Voor uw gemak: de Boks App
Om nog gemakkelijker toegang te krijgen tot je persoonlijke informatie kun je nu onze App downloaden op je smartphone!! Je kunt dan met een druk op de knop je mobiliteit regelen, nieuwtjes, meest gestelde vragen en andere persoonlijke informatie vinden.

Mistlampen: wanneer mag u ze gebruiken?
Ook in deze tijd van het jaar kan het soms behoorlijk mistig zijn. Weet u wanneer de mistverlichting aangezet kan worden en wat de regels ook alweer zijn?

• Als door sneeuwval of mist het zicht minder is dan 50 meter mag het mistachterlicht aan. Dit mag zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Het mistachterlicht mag u niet gebruiken bij zware regenval.
• Mistlicht aan de voorzijde van de auto mag branden als het zicht door regen, sneeuwval of mist ernstig wordt belemmerd. Er is sprake van ernstig belemmeren als het zicht minder is dan 200 meter.

Denkt u er ook weer aan om deze verlichting uit te zetten? Het is namelijk erg verblindend voor uw tegenliggers als er geen sprake is van een bovenstaande situatie! Is de (mist)verlichting van uw auto defect? Kom dan langs of maak een afspraak.

Autobedrijf Boks Selectie Occasions
Mini Countryman 1.6
Cruise/Climate Control

2011, 90.821 km, € 15.550,-
 
Opel Meriva 1.6 CDTI
Edition Airco Cr.Control

2015, 42.943 km, € 13.945,-
 
Volkswagen Golf 1.2 TSI
Comfortline Cup 5-Drs

2015, 56.491 km€ 17.900,-
 
WERKPLAATS AFSPRAAK
Plan uw werkplaats afspraak in door middel van onze handige werkplaats module en wij zorgen dat u weer veilig de weg op kunt!

ONZE OCCASIONS
Autobedrijf Boks heeft altijd een wisselende voorraad occasions. In alle soorten en maten. Staat de auto er niet tussen? Wij gaan voor u op zoek.
Autobedrijf Boks Sterk in elk merk www.autobedrijfboks.nl
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.