Onderwerp: Nieuws van Gerrit Boks

Tips en nieuws rondom uw auto en het gebruik hiervan.
Nieuwsbrief Autobedrijf Boks
Facbook
Vraag van een klant: Twee winterbanden en twee zomerbanden?
Andere profielen
Het antwoord is heel simpel: dit is ronduit onveilig. Het zijn verschillende banden met verschillende eigenschappen. Ook de niet aangedreven wielen hebben een belangrijke functie bij de wegligging en stabiliteit van de auto. Een verschil in (zijdelingse) grip tussen aangedreven en niet aangedreven wielen zal de stabiliteit van de auto ernstig in gevaar brengen. Bespaar niet op grip en veiligheid!
Wat te doen bij aquaplaning?
Aquaplaning
Aquaplaning betekent dat er een laagje water tussen het wegdek en de banden van de auto ontstaat. Hierdoor verliest de auto grip en verandert deze in een soort drijvend projectiel. Bij aquaplaning kan de band de waterlaag niet meer wegdrukken. Daarop verliest de band het contact met de weg. Doe het volgende om dit te voorkomen:

• Controleer de banden op voldoende profiel. Het is aan te raden om zomerbanden uiterlijk bij drie en winterbanden bij vier millimeter profiel te vervangen.
• Verlaag bij sterke regenval de rijsnelheid.
• Rij extra voorzichtig op de rechterweghelft. In de diepe sporen die vrachtwagens veroorzaken, staat veel water.
• In noodsituaties geldt: koppelingspedaal intrappen en geen bruuske stuurbewegingen maken.

Wilt u uw banden laten controleren? Rij dan even langs of maak een afspraak.
Nieuwe trajectcontrole wegen
Er komen nieuwe trajectcontroles op diverse provinciale wegen om de verkeersveiligheid te verhogen. Opvallend is dat de dunbevolkte provincies het gevaarlijkst zijn. De nieuwe controles komen in de provincies: Flevoland, Utrecht, Friesland, Limburg en Zeeland.
Dashboards uit de ‘toekomst’
Vreemde dashboards
Wie wel eens een autoshow bezoekt, kent ze wel: de conceptauto’s. Bij elke show staan er wel voorbeelden van auto’s die de fabrikant misschien gaat maken. Die auto’s zijn vaak voorzien van hele futuristische dashboards met allerhande nieuwe snufjes. In bijgaand artikel ziet u 15 voorbeelden van deze dashboards, let wel: uit het verleden.
Voor uw gemak: de Boks App
Om nog gemakkelijker toegang te krijgen tot je persoonlijke informatie kun je nu onze App downloaden op je smartphone!! Je kunt dan met een druk op de knop je mobiliteit regelen, nieuwtjes, meest gestelde vragen en andere persoonlijke informatie vinden.

Controle van uw ruitenwissers
Controle ruitenwissers
Als uw ruitenwissers het raam niet meer voldoende schoonmaken, piepen of strepen vertonen, dan wordt het tijd om uw ruitenwissers te vervangen. Vaak is het ook aan de ruitenwisser zelf te zien wanneer deze versleten is. De ruitenwissers vertonen dan droogtescheurtjes, of het rubber laat aan de buitenkant van de ruitenwisser los. Ruitenwissers zijn autotype afhankelijk. Let er dus op dat de nieuwe ruitenwissers geschikt zijn voor uw auto.

Wilt u de ruitenwissers laten controleren? Rij dan even langs of maak een afspraak.
Autobedrijf Boks Selectie Occasions
Seat Ibiza 1.2 TDI Style
Business Ecomotive

2015, 23.979 km, € 13.950,-
 
Mazda 6 2.0 TS Climate 
Control Cruise Control

2013, 84.625 km, € 19.950,-
 
Ford C-MAX Edition
Climate Cruise Control

2014, 30.793 km€ 15.945,-
 
WERKPLAATS AFSPRAAK
Plan uw werkplaats afspraak in door middel van onze handige werkplaats module en wij zorgen dat u weer veilig de weg op kunt!

ONZE OCCASIONS
Autobedrijf Boks heeft altijd een wisselende voorraad occasions. In alle soorten en maten. Staat de auto er niet tussen? Wij gaan voor u op zoek.
Autobedrijf Boks Sterk in elk merk www.autobedrijfboks.nl
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.