Onderwerp: Nieuws van Autobedrijf Boks

Alles over E10 en tips van onze monteur
Nieuwsbrief Autobedrijf Boks
Facbook
Bandenspanning is anders tijdens de vakantie
Bandenspanning
De vakantieperiode komt er weer aan. Een volgeladen auto, eventueel met caravan of bagagekar erachter, vraagt extra aandacht voor de bandenspanning. Zorg dat deze juist is en vooral niet te laag. Dit kost namelijk extra brandstof, de banden slijten sneller én het is minder veilig.

Controleer de bandenspanning altijd als de banden koud zijn, dus als er nog niet gereden is. Zijn uw banden bij het opmeten warm en is de bandenspanning hoog, laat de lucht er dan niet uitlopen. Het is normaal dat de spanning oploopt zodra de banden warm worden. Twijfelt u? Kom dan even langs, het is zo gecontroleerd.

Vraag van een klant: Wat is E10?
E10
E10 is een mengsel van 90 procent fossiele brandstof en 10 procent (bio-) ethanol. Bio-ethanol is een alcohol dat gemaakt wordt door fermentatie uit suiker, maïs of tarwe. Ethanol is agressiever dan benzine voor zowel metalen als kunststoffen en kan daardoor motoronderdelen, zoals pakkingen en afdichtingen, aantasten. E10 geeft voor de meeste (90%) gewone benzine auto’s echter geen problemen. 

Voor ongeveer tien procent van de auto's geldt dat ze niet geschikt zijn voor brandstof E10. Voor auto’s en motoren die niet geschikt zijn voor E10 adviseren wij de normale Euro 95 te tanken. Als deze niet aan de pomp te krijgen is, zal SuperPlus 98 of een premium brandstof gekozen moeten worden.

Auto op de handrem of in de versnelling?
Handrem of versnelling
Wat is nu de beste manier om een geparkeerde auto achter te laten: op de handrem, in de versnelling of beide? Sommige garagehouders adviseren de auto in de versnelling te parkeren om uw remmen te sparen. Wat zegt de deskundige?

Uw auto parkeren doet u met een aangetrokken handrem. Die is daarvoor ontworpen en dusdanig op zijn taak berekend, dat uw remmen er niet mee worden belast. Tegenwoordig zijn er modellen die een automatische handrem hebben. Deze wordt ingeschakeld zodra de auto wordt uitgezet.

Twijfelt u aan de staat van uw remmen? Neem even contact op en laat ze controleren. Veiligheid voor alles!

Code geel, oranje of rood
Weercodes
Het is al vaak in het nieuws geweest, maar hoe zit het nu als je met code rood toch gaat rijden? Is uw auto dan wel verzekerd? Hier is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Dit verschilt namelijk per verzekering. Neem het zekere voor het onzekere en vraag het uw verzekeringsmaatschappij of kijk op de website van uw verzekeraar.
Tips van onze monteur
Tips monteur
Gaat u binnenkort met de auto op vakantie, bekijk dan deze tips van onze monteur.

Tip: Bespaar kosten door bij ons een fles motorolie aan te schaffen. Deze is bij ons vaak 50% goedkoper dan in het buitenland en u weet dan zeker dat u de juiste olie heeft.

Tip: Zorg dat u weet waar uw reserveband is en dat deze op spanning is.

Tip: Geen reserveband? Controleer dan de houdbaarheidsdatum van de reparatiekit.

Tip: Zorg dat u uw reservesleutel niet vergeet.

Tip: Denk aan uw reisverzekering.

Voor uw gemak: de Boks App
Om nog gemakkelijker toegang te krijgen tot je persoonlijke informatie kun je nu onze App downloaden op je smartphone!! Je kunt dan met een druk op de knop je mobiliteit regelen, nieuwtjes, meest gestelde vragen en andere persoonlijke informatie vinden.

Autobedrijf Boks Selectie Occasions
Peugeot 207
Ford Focus Wagon
Renault Captur
Peugeot 207 CC 1.6 VTI Airco PDC Audio 120 Pk


2008, 149.834 km, € 5.550,-
 
Ford Focus Wagon 1.6 COMFORT Airco  Cr.Control


2010, 175.981 km, € 6.920,-
 
Renault Captur 0,9 TCe Intens 
R-LINK CAMERA LED NAVI


2017, 18.797 km€ 18.850,-
 
WERKPLAATS AFSPRAAK
Plan uw werkplaats afspraak in door middel van onze handige werkplaats module en wij zorgen dat u weer veilig de weg op kunt!

ONZE OCCASIONS
Autobedrijf Boks heeft altijd een wisselende voorraad occasions. In alle soorten en maten. Staat de auto er niet tussen? Wij gaan voor u op zoek.
Autobedrijf Boks Sterk in elk merk www.autobedrijfboks.nl
U kunt zich op elk moment afmelden of uw contactgegevens veranderen.